A mindig nagyon óvatos Kiss László szövetségi kapitány hat érmet várt csapatától a dohai rövidpályás úszó-világbajnokságon.

  <h1>Hosszú Katinka és edző-férje, Shane Tusup öröme a negyedik arany után</h1>-
  <h1>Hosszú Katinka - Fotó: Marwan Naamani, AFP/Europress</h1>-

Hosszú Katinka és edző-férje, Shane Tusup öröme a negyedik arany után

- – Kép 1/2

Nos, egy nappal a zárás előtt csak aranyéremből van már ennyi a magyar versenyzőknek.

A hatodikat szombaton – mily meglepő – Hosszú Katinka szerezte, aki saját korábbi világcsúcsát megdöntve, 2:01.86-os idővel nyerte a 200 méteres vegyesúszást, több, mint 4 másodperccel megelőzve az ezüstérmes brit O'Connort. A délelőtti előfutamokban még a legjobb időt úszó Verrasztó Evelyn a hatodik helyen zárt. Hosszú negyedik aranyérmét szerezte a katari fővárosban, ezzel beérte azt a spanyol Mireia Belmontét, akitől az első nap két számban is kikapott. A vb-t megelőző napon az Év Úszónőjének választott 25 éves magyar klasszis még növelheti is elsőségei számát, hiszen vasárnap a 200 gyors délelőtti előfutamainak is úgy kezd neki, hogy ő vezeti az idei ranglistát – igaz a délutáni döntőben az olasz Pellegrini ellen aligha lesz könnyű dolga.

És bár fentebb azt írtuk, nem meglepő, hogy Hosszú szállította az újabb magyar aranyat, a vasárnap záruló vb egyik legkellemesebb meglepetése éppen az, hogy nem lett egyszemélyes a csapat, hiszen – a 200 mellen továbbra is verhetetlen Gyurta Dániel mellett – egy az egész úszóvilágot sokkoló úszással Bernek Péter is aranyérmes lett 400 gyorson.

A 22 esztendős versenyző vasárnap 200 háton, azaz, ahogy a vb előtt lapunknak adott interjújában fogalmazott, kedvenc számában áll rajthoz.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!