A posztjáért is küzdő szövetségi kapitány Berlinbe vinné Dzsudzsák Balázst.

 
 

Jól megérdemelt, de annál rövidebb pihenőjét tölti ezekben a napokban Dárdai Pál, a magyar labdarúgó-válogatott és a Hertha BSC vezetőedzője. A 39 esztendős tréner a feleségével kettesben utazott el az olaszországi Velencébe, ám június 28-án már berlini klubjánál kezdi meg a felkészülést a Bundesliga új idényére.

Dárdai várhatóan már azokban a napokban leül tárgyalni Michael Preetz sportigazgatóval, aki a finnek elleni győzelem (1-0) után küldött gratulációjában jelezte, egyeztetniük kell a jövőt illetően. Sokan ezt úgy értelmezik, hogy a Hertha most már véget vetne Dárdai magyar kapitányi szerepvállalásának, amihez az MLSZ-szel kötött megállapodás értelmében joga is van. Csakhogy Dárdai a helsinki mérkőzést követően egyértelmű utalásokat tett arra, hogy maradna a nemzeti együttes élén is: „nehéz innen kiszakítani (…), amit elkezdek, azt szeretem befejezni”. A hétköznapi esetekből kiindulva ilyenkor azért a munkáltató szava tűnik döntőnek, de ne feledjük, hogy Preetz már tavaly ősszel is úgy nyilatkozott a német sajtónak, hogy Dárdai magyar küldetése véget ért, aztán valami mégis történt a tárgyalásokon. Kérdés, ha a Berlinben már most klublegendának számító Dárdai a helyzetet gondosan mérlegelve úgy dönt, a selejtezők végéig kibírja a kettős terhelést, lesz-e, aki azt mondja neki, hogy: „nem”.

Az viszont már biztosnak látszik, hogy a Herthában nem kell nélkülöznie a magyarok társaságát Dárdainak, a hírek szerint ugyanis a legutóbb a Hoffenheimnél dolgozó Petry Zsolt kapusedző szerződtetése már csak formalitás Berlinben. Petry ráadásul a Digi Sportnak adott interjújában elmondta, a Hertha a Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes után is érdeklődik. Az igazán nagy durranás persze Dzsudzsák Balázs megszerzése lenne. A válogatott csapatkapitánya nemrég elmondta, szívesen játszana Dárdai keze alatt a Herthában, ráadásul azóta, a Dinamo Moszkvánál végzett UEFA-vizsgálat után kiderült, az oroszoknál jelentős fizetéscsökkenések várhatók. A Bild című német lap szerint a berlinieknek 2 millió eurót kell előteremteniük a szélső megszerzéséhez.

Gyászol a magyar futballvilág, miután csütörtök este tragikus hirtelenséggel elhunyt a 61 éves Eisemann László, a Ferencváros és a magyar válogatott népszerű gyúrója. Eisemann 1989-ben kezdett a felnőttválogatott mellett dolgozni, azóta több mint 250 mérkőzésen segítette a nemzeti együttes munkáját. Ez idő alatt összesen 15 kapitányt szolgált.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!