Sűrű napok állnak a Barcelona labdarúgócsapata előtt – és nem is annyira a pályán, mint inkább a színfalak mögött.

 
Di Maria

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) ugyanis a napokban helyben hagyta korábbi döntését, azaz a 18 éven aluli játékosok leigazolási szabályait megsértő katalán csapatot 2016 januárjáig kizárta az átigazolási időszakokból. Az eltiltás azonban a mostani nyárra még nem érvényes, vagyis augusztus 31-ig még szabadon szerződtethetnek új játékosokat.

A Barca az ügyben utolsó mentsvárként a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult, ám ha az sem segít, akkor tényleg 7 napjuk maradt, hogy a következő másfél évre megerősítsék keretüket.

Spanyol lapértesülések szerint az első lépéseket már meg is tették, telefonon érdeklődtek például az ősi rivális Real Madridnál Ángel Di María (képünkön) iránt. Az argentin játékos nemrég elutasította a szerződéshosszabbítást a madridiaknál, és világossá tette, távozni akar. A hírek 60 millió eurós barcelonai ajánlatról szólnak, amelyet a Real elutasított. Talán azért, mert nem szívesen látnák őt viszont legnagyobb ellenfelüknél, de az is elképzelhető, hogy ennél nagyobb összegre ácsingóznak. Di Maríáért korábban a francia Paris Saint-Germain is érdeklődött (márpedig ha valahol, ott nem jelent gondot emelni a tétet), de a kérők között emlegették a Manchester Unitedet is. A Vörös Ördögöknél sokakat megijesztett a csapat múlt heti, Swansea elleni első fordulós veresége, és felerősödtek azok a hangok, amelyek szerint Louis van Gaal vezetőedzőnek muszáj még igazolnia a hátralévő napokban. Di María kapcsán a brit sajtóban egyelőre 50 millió fontos ajánlatok jelentek meg (ez nagyjából ugyanannyi, mint a Barca 60 millió eurója), de a rossz rajt okozta riadalom miatt talán ennél is jobban megnyílik a tulajdonosok zsebe. Így vagy úgy, de néhány nap múlva ez a történet is lezárul. Mario Balotelli átigazolását viszont már szinte tényként kezelhetjük, a Milan csatára visszatérhet Angliába, miután mindenben megegyezett a Liverpoollal.

A balhés olasz támadó nehéz örökséget vehet át, a ’Poolnál ugyanis minden bizonnyal a tavaly 31 gólig jutó Luis Suárez pótlását várják tőle. A Milannak is napokon belül döntenie kell az utódjáról, a klub kívánságlistáján a pletykák szerint többek között a Chelsea- nél lassan kegyvesztetté váló Fernando Torres is szerepel.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!