Napjaink futballjában, ahol egy játékosnak elég 1-2 jó mérkőzés a világbajnokságon, hogy több tízmillió eurót fizessen érte egy klub, azt hihetnénk, már nincs az az üzlet, amelyen meglepődnénk egy-egy átigazolási időszak során. A Real Madridnak aztán a héten mégis sikerült sokkolni a világot: a királyi gárda hivatalosan 3, míg egyes értesülések szerint 4 millió eurót fizetett egy 16 éves labdarúgóért!

 
A Real Madrid új szerzeménye a valaha volt legfiatalabb játékos, aki Európa-bajnoki- selejtezőben pályára lépett. És most már minden idők legdrágább 16 éves futballistája is

A norvég Martin Ödegaardot Európa egyik legnagyobb tehetségének tartják, amit jól mutat, hogy 16 esztendős létére már háromszor is pályára lépett hazája felnőtt válogatottjában. No meg az is, hogy a madridiak mellett a Barcelona és a Bayern München is minden követ megmozgatott, hogy a fiatal támadó őket válassza. Ödegaard természetesen egyelőre nem Cristiano Ronaldo vetélytársa lesz, eleinte a Real B-csapatánál, azaz a harmadosztályú Castillánál készül, Zinedine Zidane kezei alatt.

A legnagyobb visszhangot eddig kétségtelenül ez a szerződés váltotta ki, ami nem is csoda, hiszen az igazán nagy nevek egyelőre nem röpködnek januárban.

Eddig a Swansea-ból 28 millió euróért a Manchester Citybe igazoló Wilfried Bony a hónap legdrágább vétele. Őt az élről talán a Juventust erősítő francia Paul Pogba vagy a világbajnokságon – Toni Kroosszal holtversenyben – legtöbb gólpasszt kiosztó kolumbiai Juan Cuadrado (Fiorentina) taszíthatja le – a pletykák szerint mindkettejüket a Chelsea környékezi nagy erőkkel, és még nagyobb pénzösszegekkel.

 

--------------------------

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!