„Hosszú távra tervezek bobban. A szánkóban úgy voltam benne a top negyvenben, hogy fele annyi edzésre volt módom, mint a profiknak, mert a lecsúszás is drága” – mondta Pulai Imre csütörtök reggel az M4 Sport reggeli műsorában. Az MTI azt is megírta, hogy Sydney (C2-ben, Novák Ferenc oldalán) olimpiai bajnok kenusa „visszavonulása” után szánkóversenyszámban próbált kijutni két téli olimpiára is, sikertelenül.

 
Pulai Imre - Fotó: Bielik István


Pulai erről fájó hangon beszélt, mert mindig megvolt a kellő pontszáma, de „sportpolitikai” okok miatt nem jutott ki: „lehúzták a nevem és hölgy utazhatott”.

Pulai Imre most a 2018. február 9-én kezdődő téli olimpiára készül. A dél-koreai Phjongcshang már kétszer, 2010-ben és 2014-ben is elindult a téli játékok rendezési jogáért, végül a 2018-asnál lett a befutó. Pulai már három évvel ezelőtt letette a szánkót, 2014-ben döntötte el, hogy átvált a bobra. Egyelőre nincs saját sporteszköze, így bérelt bobbal készül az olimpiai kvalifikációs versenyekre. A Világkupa-sorozat idén ősszel indul, de egyelőre nem tudni, milyen versenyeken lehet majd pontokat gyűjteni.

Pulai nem egyedül készül: a kvalifikációnak kettes és négyes bobban vágnak neki, mert ez dupla esélyt jelent. De erre azért is okuk van, mert az új szabályok szerint Pulainak mint vezetőnek mindkét egységben rajthoz kell állnia. Terveik szerint Németországban és a tengerentúlon edzenek majd, és tíz napig Litvániában edzőtáboroznak – onnan hoznák az új kettes bobjukat is.

Pulai egy versenyen már elindult: a 60 induló közül 35. lett egy 18 éves, bérelt bobbal.

Címkék: téli sportok, olimpia

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!