A Szent István Egyetem építészeti karának negyedéves hallgatójaként utak tervezéséből is vizsgázik, a gyakorlatban pedig hallatlan kitartással halad a maga által épített úton a cselgáncsozó Joó Abigél, aki a Héraklész Gálán elnyerte a 2012-es év legjobb női utánpótláskorú sportolónak járó elismerést.

 

Abigél, a bátyja példáját követve, hétéves korában kezdett cselgáncsozni a KSI-ben, és minden korosztályos világversenyen a legjobbak közé tartozott. Kétszer a felnőtt Európa-bajnokságon is nyerni tudott, másodszor az olimpiát megelőzően, 2012-ben.

Sokakban él még az a kép, amikor a londoni olimpián az aranyéremre is esélyes Joó Abigél a második mérkőzésén fájdalmas arccal sántikált le a tatamiról: súlyosan megsérült a térde, és amerikai ellenfele még rá is esett. Edzője, Pánczél Gábor akkor rábízta a döntést, és Abigél minden fájdalmat feledve folytatta a versenyzést, végül az ötödik helyen végzett. Az olimpia után a térdét meg kellett operálni, de két nappal a műtétet követően már elkezdte az erősítő edzéseket. Három hónappal később minden ellenfelét ipponnal „elsöpörve”, negyedik alkalommal nyerte meg az U23-as Európa-bajnokságot. „Az elismerésnek nagyon örülök, a londoni sérülésem pedig már nem foglalkoztat” – mondta lapunknak Joó Abigél.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!