„Nem csak apaként, hanem edzőként is nagyszerű érzés, hogy Éva lányom megszerezte Londonban az első magyar olimpiai érmet, ráadásul a cselgáncsban a női szakág első magyar dobogósa lett” – nyilatkozta a Vasárnapi Híreknek Csernoviczki Csaba.

 
Az első magyar érem

Arra kérdésünkre, hogy Éva milyen érzésekkel indult a bronzéremért, hiszen világranglista-vezető, világbajnok japán ellenfelétől korábban már három alkalommal kikapott, elmondta: „Lesz, ami lesz alapon, de abban a tudatban állt oda, hogy egy pillanatra sem szabad kihagynia. Végül is a hosszabbításban egy csodálatos akcióval, iponnal sikerült nyernie. Győzelme az ő versenyzői és az én edzői pályafutásomnak az eddigi legnagyobb sikere. Remélem, hogy a magyar cselgáncsozóknak, akik majd őt követik a tatamin, erőt adhat ez a bronzérem.”

 

„Sajnos, most először nálam csöngött a telefonon – mondta id. Cseh László. – Bevett szokásunk ugyanis, hogy ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy vártuk, akkor Laci fiam elsőként engem hív, ha viszont jól megy az úszás, akkor én vagyok az utolsó, és ilyenkor hosszan „átbeszéljük” a sikert. Azzal kezdte: apa, ezt most elszúrtam, ha még egyszer úszhatnám, minden másképp lenne. A történtekért saját magát hibáztatta, azzal, hogy átvette Phelps tempóját, eltaktikázta a versenyt. Abból indult ki, hogy amerikai ellenfele mindig az első vagy második idővel harcolta ki a továbbjutást. Késve érezte meg, hogy a Phelps ezúttal lassúbb a szokásosnál, valószínűleg ő sem gondolta, hogy a következő futam ennyire erős lesz. Ezzel együtt Laci nem tört le, elszántan készül arra, hogy a hétfőn sorra kerülő 200 méteres pillangóban kiköszörülje a csorbát.”

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!