Mi az? Az NBA-ben épphogy csak elkezdték, az NHL a kellős közepén tart, míg az NFL-ben újév napján már véget is ér. A válasz: az alapszakasz.

Ha nem lett volna a bérvita, természetesen már a kosarasok is jócskán benne lennének a szezonban, így viszont egyelőre 2-3 mérkőzésen vannak túl a csapatok. Éppen ezért korai lenne bármit mondani az erőviszonyokról, bár kétségtelenül voltak, akik repülőrajtot vettek, míg mások csúnyán beragadtak a startnál. A bajnok Dallas például az utóbbi táborba tartozik, ugyanis háromból három vereségnél tart. Nowitzkiék az első két körben nagyon simán kaptak ki, és csak a legutóbbi mérkőzésen mutatott játékuk ad okot némi bizakodásra, amikor csak Kevin Durant utolsó másodperces triplájával maradtak alul az Oklahoma City otthonában. Márpedig Oklahomából ezúttal aligha távoznak majd sokan győztesként: a Thunder erre az idényre alaposan megerősödött, és jelenleg 4 győzelemmel vezeti a ligát. A legnagyobb favoritnak tartott Miami három győzelemmel, a 2008-as bajnok Boston pedig három vereséggel kezdett.

Az NHL-ben a tavalyi nagydöntő két résztvevője, a Boston és a Vancouver ezúttal is élen áll saját konferenciájában, vagyis jégkorongban a helyzet nemcsak nyugaton, hanem keleten is változatlan. Hétfőn immár ötödik alkalommal költözik a bajnokság egy mérkőzés erejéig szabad térre. A rendre nagy sikerű, úgynevezett Winter Classicot idén Philadelphiában rendezik, ahol a helyi Flyers a New York Rangerst fogadja, méghozzá a városi baseballcsapat, a Phillies 44 ezres stadionjában. Január első napján befejeződik az NFL-alapszakasz, és kialakul a januári rájátszás menetrendje. Egy biztos, az utolsó kör eredményeitől függetlenül a címvédő Green Bay Packers élen zár saját csoportjában, így élvezheti a hazai pálya előnyét a playoffban, a február 5-i Super Bowl felé vezető úton. A negyvenhatodik NFL-döntőnek Indianapolis ad majd otthont, apró szépséghiba, hogy az itt székelő Colts a bajnokság leggyengébb mérlegével (2-13) áll, így már biztosan nem jut el a fináléig. A legutóbbi fordulóban a New Orleans Saints irányítója, Drew Brees elérte az 5087 yardot, ezzel túlszárnyalta Dan Marino 1984-es ligarekordját. Ez sem volt elég ahhoz, hogy bekerüljön a január 29-én, Hawaiion sorra kerülő All Star-mérkőzés kezdőcsapatába: a két együttest Tom Brady és Aaron Rodgers mozgathatja majd.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!