Nekik se legyen jobb - Még csak néhány nap telt el azóta, hogy Arda Turan és Aleix Vidal, a Barcelona két, átigazolási tilalom alatt szerződtetett labdarúgója megkapta játékengedélyét, a transzferzár újra témát szolgáltat Spanyolországban. Ezúttal a Real Madrid és az Atletico Madrid lesz kénytelen tétlenül nézni a 2016-os nyári és a 2017-es téli átigazolást. Pontosabban vehet játékosokat mindkét alakulat, de a szerződtetett labdarúgók csak 2017-ben állhatnak az akkori szakvezetők rendelkezésére.

A rivális Barcelonához hasonlóan a két madridi együttes is a 18 éven aluli játékosok igazolására vonatkozó szabályok ellen vétett, büntetése pedig a katalánokéval megegyező: bár vásárolhatnak új labdarúgókat, a FIFA döntése értelmében nem nevezhetik őket egyik versenysorozatba sem.

Ahogyan az várható is volt, a „blancók” és a „matracosok” szinte egyszerre adtak ki közleményt, mely szerint nem fogadják el a büntetést, és fellebbeznek a szankció ellen. (A Barca is ezt tette annak idején – eredmény nélkül.)

Öröm az ürömben ugyanakkor, hogy a jelenleg is zajló transzferidőszakra még nem érvényes a büntetés, így a hátralévő bő két hétben még mindkét csapat aktív lehet az átigazolási piacon. Figyelemre méltó, hogy a Real háttérstábja a kupakizárás után (időrendben előtt) újra hibázott, így nem lenne meglepő, ha fejek hullanának az apparátusban.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!