Valami nagyon nincs rendben Debrecenben. Kevesebb mint egy év után távoznak a helyi labdarúgó-akadémia (DLA) portugál vezetői. Őket tavaly azért szerződtették, hogy magasabb szintre emeljék a debreceni utánpótlásképzést. Sőt a nagycsapathoz is portugál vezetőedzőt hoztak, Leonel Pontes személyében.


A portugál utánpótlás-nevelést az egész világon elismerik, a Sporting és a Benfica is ontja a tehetségeket a világ nagycsapatai számára. Ráadásul a Debrecen utánpótlás-akadémiáját találta a legjobb hazai egyesületnek még tavaly a belga Double Pass cég, amely a teljes hazai mezőnyt értékelte. Ehhez képest a Loki utánpótláscsapatai közül mindössze az U14-esek állnak jól a bajnokságban (ők jelenleg elsők), míg a többi csapat az első ötbe sem fér bele. A nagycsapat pedig 2 pontra van a kieső helytől az NB I-ben.

Helyi sajtóértesülések szerint a válás nem volt túl békés: Luis Castro szakmai igazgató több kérdésben is összetűzésbe került a vezetőséggel, a klubhoz közel álló források szerint a dolog lökdösődésig fajult. A portugál azon sértődhetett meg, hogy a megkérdezése nélkül szerződtettek edzőt az egyik utánpótláscsapathoz. Hírek szerint Kondás Elemérről van szó, aki korábban az első osztályú csapat mestere volt.
 

Címkék: magyar foci, Debrecen

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!