A hosszú, fárasztó szezon után a férfi kézilabdázók alighanem legszívesebben már a strandon próbálnának feltöltődni a következő idényre.

 

Pechjükre viszont egyelőre nemhogy nincs szó pihenőről, hanem tulajdonképpen most következnek az év legfontosabb meccsei! A magyar válogatott szombat este 20 órától Szlovéniában vív világbajnoki selejtezőt, a visszavágóra pedig jövő szerdán 19 órától Veszprémben kerül sor. A párharc győztese kijut a jövő januári, német-dán közös rendezésű vb-re, amelyen már az olimpia lesz a tét. A vesztes pedig akár évekre lekerülhet a térképről…

Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány korábban arról beszélt, már a jövő csapatát akarja építeni, ám a kudarccal végződő Európa-bajnokság után a mostani sorsdöntő találkozókra visszahívott két olyan játékost is, akik amúgy nem éppen a jövőt jelentik. A 37 esztendős Nagy László még tavaly októberben mondta le a szereplést a nemzeti együttesben, most azonban, mivel mindenki úgy látta, szükség van rá, visszatér a csapatba, csakúgy, mint a 36 éves Ilyés Ferenc. Szükség is lesz a rutinjukra, a szlovénok ugyanis a legutóbbi vb-t bronzérmesként zárták, és bár az idei Eb nekik sem sikerült jól, előzetesen ők tűnnek a párharc esélyesének. A gyors tempójú, lerohanásokra épülő játékot játszó gárda olyan világsztárokra épül, mint Jure Dolenec (Barcelona) és Miha Zarabec (Kiel), hogy a magyar klubokban játszó klasszisaikat ne is említsük. Fájó emlék, hogy 4 évvel ezelőtt szintén a szlovénok ellen vívtunk vb-selejtezőt, az ottani bukás pedig végül az olimpiai részvételbe is került. Van tehát miért visszavágni.

Címkék: kézilabda

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!