Vagyis: Köszönjük, Alves! Ezt írták a Barcelona hivatalos weboldalán közzétett video végére a készítők. „Köszönöm, hogy szerettetek” – válaszolt saját Instagram oldalán a katalánok legendás jobbvédője.

 
Dani Alves

A 33 esztendős futballista 391 hivatalos mérkőzésen lépett pályára a Barcelona színeiben, nála többször csak Lionel Messi húzta magára a gránátvörös-kék mezt. A brazil válogatott a Juventusban folytatja a pályafutását, amelynél kettő plusz egy éves szerződést ír alá.

„Kiváltságos helyzetben érzem magam, hogy csodás csapattársak és edzők társaságában egy évtizeden keresztül a világ egyik legjobb csapatának a mezét viselhettem – írja Alves. – Szeretném, ha tudnátok, hogy eldöntöttem, új kihívást keresek, mert az embernek tudnia kell, hogy mikor zár le az életében egy korszakot – még akkor is, ha azok gyönyörű és dicsőséges évek voltak. Ennek most eljött az ideje. Elmegyek, de egy nap visszatérek, mert culé vagyok (így nevezik a Barcelona szurkolóit – a szerk.). Köszönöm, hogy szerettetek.”

Alves 23 kupát nyert a Barca játékosaként, az egyesület történetének egyik legsikeresebb és legjobb jobbhátvédjeként távozik a klubtól. A csapat hivatalos honlapja szerint Alves a következő szezon elején személyesen búcsúzik el a csapattól és a Camp Nou közönségétől.

Címkék: spanyol foci, Barcelona

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!