Szombaton elrajtolt a világ legnagyobb figyelemmel övezett futballbajnoksága, az angol Premier League. Méghozzá nem kis meglepetéssel, hiszen a kora délutáni nyitómérkőzésen a Manchester United hazai pályán kapott ki a Swansea-tól (1-2).

 
Wayne Rooney a Manchester United - Swansea mérkőzésen

A Vörös Ördögök tavalyi szezonját elnézve ez még nem is lenne akkora szenzáció, ám a holland válogatottal friss világbajnoki bronzérmes Louis van Gaal vezetőedző érkezésével ennél azért többre számítottak a szurkolók. A manchesteriek gólját Wayne Rooney szerezte egy kapuhoz közeli ollózásból, de a meccs hőse a túloldalon gólt és gólpasszt jegyző izlandi Sigurdsson volt.

Egy mérkőzés után persze még korai messzemenő következtetéseket levonni, de tény, hogy egyelőre nem sok látszott abból, mivel lehetne jobb a tavalyi csalódást keltő gárdánál az idei MU. Igaz, ha hozzátesszük, hogy majdnem napra pontosan egy éve, az angol bajnokság tavalyi nyitó fordulójában szintén a Swansea-val találkozott a csapat, és 4-1-re győzött – majd jött egy katasztrofális idény –, akkor a drukkerek talán bízhatnak abban, hogy ezúttal minden fordítva történik.

Címkék: angol foci

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!