Svájci lapértésülések szerint a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) azt tervezi, hogy visszavonultatja a két héttel ezelőtti Forma– 1-es Japán Nagydíjon súlyos balesetet szenvedő, és azóta is eszméletlen állapotban lévő Jules Bianchi 17-es rajtszámát.

 
Jules Bianchi

Könnyen lehet persze, hogy a tiltás szükségtelen, hiszen vélhetően anélkül se választaná senki a 25 esztendős francia pilóta számát – mint ahogy az 1994-ben elhunyt Ayrton Senna legendás 12-esét sem foglalta le senki, amikor a szezon előtt a versenyzők szabadon választhattak.

Bianchi állapotáról a napokban édesapja nyilatkozott az olasz La Gazzetta dello Sportnak, ahol elmondta, az orvosok szerint már az is csoda, hogy egy ilyen súlyos balesetet túlélt a fia. A drámai interjúban Philippe Bianchi elmondta, miközben a család minden telefonhívásnál összerezzen, nehogy a kórházból keressék őket a végzetes hírrel, azért Michael Schumacher közelmúltbeli esetéből tudnak némi erőt meríteni. A hétszeres világbajnok pilóta hosszú hónapok elteltével ébredt fel a kómából, jelenleg otthonában, a nyilvánosság kizárásával zajlik a rehabilitációja.

Címkék: Forma–1

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!