Kalandos utat jár be a Ferencváros női kézilabdacsapatának óvása, amelyet előbb rövid úton visszadobott, majd később mégis befogadott, hogy aztán első fokon elutasítsa az Európai Kézilabda Szövetség (EHF). A zöld-fehérek honlapja szerint az ügy itt nem ért véget, a klub ugyanis élt a fellebbezési jogával.

 
Tomori Zsuzsa készülhet a KEK-re?

A Fradi az egy héttel ezelőtti Bajnokok Ligája selejtezőtorna döntőjét óvta meg, amelyet a házigazda Lipcse erősen vitatható körülmények között, a hosszabbítás utolsó (utáni?) pillanatában egyenlítve, hétméteresekkel nyert meg és jutott ezzel az első számú nemzetközi sorozat főtáblájára.

Az EHF óvást elutasító indoklásában az szerepel, hogy a labda 1 másodperccel az idő lejárta előtt áthaladt a gólvonalon, ami meglehetősen különös, hiszen hivatalosan 2 másodperc volt hátra a találkozóból, amikor a német csapat elvégezhetett egy szabaddobást. A szövetség álláspontja szerint tehát mindössze 1 másodpercet vett igénybe a játékvezető sípszava utáni passz,a lövő játékos néhány lépése, felugrása, lendítése, lövése, majd az, hogy a labda mintegy 10 métert megtett a gólvonalig. Az elfogult szurkolók mellett alighanem a fizikusok is azt mondanák, itt valami nem stimmel.

Sajnos sok idő már nincs a történtek tisztázására, 3 hét múlva ugyanis a nőknél is elkezdődik a Bajnokok Ligája, és ahogy telik az idő, egyre kevésbé valószínű, hogy valamely testület – végső esetben a Sportdöntőbíróság – radikálisan változtat az eredményen (mégis a Ferencvárost juttatja főtáblára, vagy újrajátszást rendel el). És persze nem csak az időtényező az, ami azt sugallja, sok jóra már nem érdemes számítani az ügyben.

A német kézilabdalobbi a közelmúltban azt is elérte, hogy férfi válogatottja az elbukott kvalifikáció ellenére indulhasson a jövő évi világbajnokságon: ehhez az ausztrálokat kellett kizáratni a nemzetközi szövetségből, és vele a vb mezőnyéből.

Címkék: kézilabda

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!