Hullott a toll tegnap délután a fővárosi Goldmann György téren, ahol az év legnagyobb párnacsatáján harcoltak a résztvevők.

 
Nemzetközi Párnacsata Nap, Budapest, Goldmann György tér, 2014.

A Nemzetközi Párnacsata Napot minden évben megrendezik a világ számtalan pontján, idén 107 város csatlakozott a feszültséglevezetőnek is megfelelő akcióhoz Amszterdamtól Saigonon át Zaragozáig.

A harcolóknak nem sok szabályhoz kell tartaniuk magukat, saját párnával kell érkezni, ami puha, hogy ne lehessen sérüléseket okozni vele, és kizárólag azokat ér ütni, akik maguk is „fel vannak fegyverkezve”. A csata pedig addig tart, ameddig tart, vagyis kimerülésig. Az eredetileg a gyerekek „ottalvós” bulijain kialakult móka az elmúlt években jelent meg a városi tereken is, számos flashmob vagyis villámcsődület torkollott egymás kockázatmentes püfölésébe.

A jelenlegi Guinness-rekordot 2013 októberében állították be egy svéd DJ duó a Dada Life koncertjén Chicagóban, ahol 3813 ember harcolt egyszerre. Japánban a játéknak egy mellékága is kialakult, ahol a párnákkal inkább dobálják egymást, mintsem ütik. Torontóban pedig már egy félprofi liga is alakult a párnacsatázó nők számára, ahol a résztvevő hölgyek különböző bárokban élhetik ki rejtett agressziójukat.

Ez a liga azonban már nem a puhányoknak való, horzsolások, vágások, agyrázkódás, fogvesztés, sőt izomszakadások és vesesérülés is előfordultak már. A tegnapi ütközet azonban a játékról és a mókáról szólt, csak néhány párna esett áldozatul a csatának.

Címkék: játék, humor

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!