Igaznak bizonyulhatnak azok a néhány napja még rossz viccnek tűnő híresztelések, melyek szerint Sepp Blatter mégsem hajlandó lemondani a FIFA elnöki székéről. A 79 éves svájci sportdiplomata egy zürichi rendezvényen most azt nyilatkozta: „nem mondtam le, hanem a rendkívüli kongresszus rendelkezésére bocsátottam a mandátumomat”. Hogy csak egyfajta adminisztratív pontosításról vagy visszatáncolásról van szó, rövidesen kiderülhet.

Blatter június elején, négy nappal az ötödszöri megválasztása után jelentette be, távozik a szövetség éléről. Akkori beszédében saját elnöki létéről egyértelműen múlt időben beszélt, és a sorozatos korrupciós botrányok miatt megrendült szervezet teljes újraszervezését jelölte ki a következő, már tőle független vezetés egyik legfontosabb feladatának.

A rendkívüli kongresszus időpontjáról heteken belül dönt a FIFA, míg az elnökválasztásra a hírek szerint december közepén kerülhet sor. Addig Blatter látja el az elnöki teendőket, sőt az új fejlemények fényében nem zárható ki, hogy utána is…

Címkék: FIFA, Joseph Blatter

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!