Vasárnap délután bajnoki mérkőzésen 215. alkalommal feszül egymásnak a honi futball két legfőbb riválisa, az Újpest és a Ferencváros.

A 16.30-kor kezdődő találkozó lelátóján nem lesznek ott a vendég zöld-fehérek szervezett szurkolói csoportjai, amelyek a magas jegyárak, valamint a klubkártyarendszer és a vénaszkenneres regisztráció ellen tiltakoznak már a szezon eleje óta, és úgy döntöttek, az év leginkább várt összecsapására sem függesztik fel a bojkottot. A magukat „a stadionon kívülre szorultaknak” aposztrofáló ultrák az Üllői úti Groupama Aréna előtti területre szerveznek meccsnézéssel egybekötött demonstrációt.

Az MLSZ új beléptetési rendszere ellen a többi klub fanatikusai is tiltakoznak, de például Újpesten épp a napokban jelentették be, hogy 2015 februárjáig nem kötelező a klubkártya kiváltása. A lila-fehér klub nem titkoltan azért kért halasztást az MLSZ-től, hogy a vasárnapi derbitől egyetlen drukkerük se maradjon távol.

A két csapat eddigi 214 mérkőzésén 57 döntetlen mellett 97 FTC-győzelem és 60 „UTE”-siker született. A legutóbbi szezonban a párharc mindkét felvonását a ferencvárosiak nyerték, a Szusza Ferenc Stadionban (1-2) tizennégy év után először tudtak bajnokit nyerni.

NB I., 8. forduló, vasárnapi mérkőzések

Újpest–Ferencváros 16.30
Debrecen–Kecskemét 18.30

Címkék: magyar foci

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!