A spanyol ligában vasárnap 21 órától Real Madrid-Barcelona, 17 órától Betis-Atletico Madrid. Teljesen nyílttá is válhat a bajnoki címért folyó küzdelem.

 
Ki kerekedik felül? Raphaël Varane (Real Madrid) és Sergio Busquets (Barcelona) fejpárbaja a legutóbbi bajnoki csúcsrangadóról

Európa legerősebb futballbajnokságai közül a német és az olasz már tulajdonképpen eldőlt, míg Angliában a sok elmaradt meccs miatt annyira kuszák a szálak, hogy ember legyen a talpán, aki kibogozza, ki áll a legjobban.

A spanyol ligában viszont most vasárnap akár teljesen nyílttá is válhat a bajnoki címért folyó küzdelem, a tabellát 70 ponttal vezető Real Madrid ugyanis 21 órától a 66 pontos Barcelonát fogadja, míg a 67 pontos Atletico Madrid a sereghajtó Betishez látogat (17 óra), azaz ma éjszakára alaposan „összejöhet” az első három helyezett.

A szoros versenyfutás miatt talán a szokottnál is jobban várt El Clásicót a házigazda Real várhatja jobb előjelekkel, a Barca ugyanis legutóbbi 2 idegenbeli bajnokiján vereséget szenvedett, míg a királyi gárda október 26-án kapott ki utoljára. Igaz, akkor éppen a Barcelonától: az őszi derbit Neymar és Sánchez góljaival 2-1-re nyerték a katalánok, Jesé csak a 90. perc után szépített.
 

Címkék: labdarúgás

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!