Volt némi előjele annak, ami szombat délután történt a Forma–1-es Osztrák Nagydíj időmérő edzésén, hiszen két héttel ezelőtt Kanadában megbicsaklottak az addig egyeduralkodó Mercedesek.

 
Massa

Akkor mindkét kocsiban meghibásodott a vezérlőelektronika, emiatt Lewis Hamilton a verseny feladására kényszerült, a vezető pozícióban lévő Nico Rosberg autója pedig annyira elgyengült a futam végére, hogy nem tudta megakadályozni az egyébként kiválóan versenyző Daniel Ricciardo (Red Bull) győzelmét.

Mégis általános meglepődést váltott ki, hogy a versenynaptárba 11 éves szünet után visszatérő osztrák futamon idén először nem egy Mercedesé lett az első rajtkocka. A szintén Mercedes motorok által hajtott Williamsek ugyanis remekeltek, a brazil Felipe Massa (képünkön) hat év után újra pole pozíciót szerzett, és mellőle csapattársa, a finn Valtteri Bottas indulhat. Rosberg a harmadik, míg az eddigi legbiztatóbb kvalifikációját teljesítő Fernando Alonso a Ferrarival a negyedik helyről rajtolhat. Hamilton komoly vezetői vagy netán műszaki hiba miatt kisodródott, mért kör nélkül zárta a kvalifikáció harmadik szakaszát, és így csak az ötödik sorból startolhat. Vettel sem lehet boldog, az időmérőn nem jutott be a legjobb tízbe, a tizenharmadik helyről vághat neki a Red Bull istálló hazai futamának.

Utoljára 2003-ban rendeztek Osztrák Nagydíjat, amelyet akkor Michael Schumacher nyert meg. Most is Schumi neve forog legtöbbet a sajtóban, hiszen végre jó hírek érkeztek a decemberben súlyos síbalesetet szenvedett hétszeres világbajnokról: hivatalosan is megerősítették, hogy felébredt a kómából, egy svájci klinikára szállították, ahol megkezdődhet a rehabilitáció.

Címkék: Forma–1

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!