Az idei év eddigi legszorosabb küzdelmét hozta a Forma–1-es Monacói Nagydíj szombati időmérője, amelyet végül a tavaly is pole pozícióból induló Nico Rosberg (képünkön) nyert meg, mindössze 59 ezredmásodperccel megelőzve csapattársát, Lewis Hamiltont. A két Mercedes ezúttal nem emelkedett ki annyira a mezőnyből, mint korábbi kvalifikációkon, ami akár reménykeltő is lehet a többieknek a mai futam előtt. A második sorból a két Red Bull indul majd, Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel sorrendben, majd következnek a Ferrarik: Fernando Alonso és Kimi Räikkönen.

 
Hamilton és Rosberg az időmérő után

Tavaly rajt-cél győzelemmel Rosberg volt a „király” a hercegségben, most azonban, még az időmérő edzés eredménye ellenére is, sokan inkább Hamiltont tartják a verseny favoritjának. A brit versenyző idén sorozatban négy futamot nyert, és két hete, a Spanyol Nagydíj után az összetett pontversenyben átvette a vezetést Rosbergtől.

A két pilóta nem is titkolja, hogy mindkettőjük célja a másik legyőzése, s bár erősítgetik, hogy ettől még a kapcsolatuk változatlanul jó, egyre többen emlékeztetnek arra, hogy hasonló helyzetben a ’80-as évek végén, a ’90-es évek elején milyen mély ellentét alakult ki Ayrton Senna és Alain Prost, később pedig a McLarennél Alonso és az akkor újonc Hamilton között. Egyébként úgy tűnik, a Mercedesnél Hamilton és Rosberg hosszú távú „belharcára” lehet számítani, ugyanis a BBC értesülései szerint a német versenyző idén lejáró szerződését a 2016-os szezon végéig meghosszabbítják.

A két pilóta közötti feszültséget jól mutatta, hogy a szombati időmérő után elmentek egymás mellett. Rosberg az időmérő utolsó körében hibázott, melynek következtében a sárga zászló miatt a mögötte jövő, utolsó gyors körét futó Hamilton kénytelen volt lassítani és így csak második lett.

Sok szakértőnek Schumacher 2006-os monte-carlói trükkje rémlett fel, amikor „Schumi” hasonló helyzetben követett el hibát és lassításra kényszerítette Alonsót. Kérdés: Rosberg tudatosan hibázott-e vagy véletlenül? Hamilton nem kommentálta a történteket, de az ügyben vizsgálat indult Rosberg ellen.

Címkék: Forma–1

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!