A Forma–1-es idénynyitón Ausztráliában a Red Bull-os Sebastian Vettel nagyon megverte az egész mezőnyt az időmérő edzésen, és ő indult az élről.

 
A Red Bull mindent visz?

A McLaren Mercedes-es pilóták, Hamilton és Button sokat „sírt” a versenyt megelőzően, hogy lassú az autójuk. Ezzel szemben Hamilton megverte a másik Red Bull-ost, Webbert, és így ő indulhatott a második rajtkockából. Button pedig a negyedikből. Csaló­dottak a ferrarisok, hiszen sem Alon­sónak, sem pedig Massának nem sikerült kvalifikálnia magát az első két sorba. A legszomorúbb talán a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher, akinek a harmadik kvalifikációba sem sikerült bejutnia, így csak a tizenegyedik helyről indulhat. Az edzést követően elmondta, hogy hiába tapasztalt versenyző, más a teszt, ahol jól mentek a dolgok, és megint más úgy látszik, a versenykörülmény. De nem adja fel. Ami meg az időmérő érdekességeit illeti, nem került tovább Barrichello, aki kicsúszott, és az utolsó helyről vág neki a futamnak.

Az időmérő tréning legizgalmasabb pillanatát a Force India versenyzője, Sutil okozta, aki óriási sebességgel a célegyenesben megpördült, de ki tudta védeni: a második pörgés után, amikor egy pillanatra egyenesbe állt az autója, gázra lépett, és tovább száguldott. Nagyon veszélyes pillanat volt. Az orosz Petrov, aki szenzációsan vezette „szekerét”, viszont már-már Kubica-szerű tempóval ment, és így a 6. helyről startolhatott.

Ami magát a versenyt illeti, hiába nagy az előnye a „vörös bikás” Vettelnek, mert más a verseny, és más az edzés, valamint egy technikai sportágban soha semmit előre nem lehet kijelenteni.

 

Tamás feljebb lépett

Ami eddig csak a remény szintjén volt, abból valóság lett: Kiss Pál Tamást leszerződtette a GP3-as sorozat egyik csapata, a TECH 1 Racing, így a tehetséges magyar pilóta a 2011-es szezonban már a Forma–1 egyik előszobájának tartott bajnokságban versenyez. Sőt, nemcsak egyszerűen versenyez, hanem a francia istálló csapatfőnöke, Sarah Abadie kijelentette, jövőre már harcba kell szállnia a bajnoki címért. Tamás szombaton elmondta lapunknak, hogy hétfőn már tesztelésre utazik Franciaországba.

Címkék: F1, korrupció, vb

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!