A hétvégén futják Montrealban a kanadai nagydíjat, ahol pénteken rendezték meg az első szabad edzést. Az első próbálkozások alkalmával szinte percenként változott, hogy melyik istálló melyik versenyzője tette meg a leggyorsabb kört.

Ennek ellenére nem ez hozta izgalomba az érdeklődőket, hanem hogy a világbajnoki címvédő Sebastian Vettel a célegyenesre ráforító kanyarban az úgynevezett „bajnokok falához” csapta a Red Bull Renault-ját, ripityára törve ezzel a versenyautót. A versenyzőnek nem történt baja. Rövid időre le is állították a tréninget, amelyen a későbbiek során nagyszerűen mentek a Mercedesesek. Az első edzést Nico Rosberg nyerte Alonso előtt, míg Schumacher a harmadik időt autózta.

Hamiltonnak megbocsátottak, Webber továbbra is a Red Bullnál kíván versenyezni, az idei utolsó futam pedig mégis a Brazil Nagydíj lesz – a Forma–1 világa e héten sem vesztett tempójából. Lewis Hamilton levélben kért bocsánatot Jean Todttól, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnökétől a Monacói Nagydíj utáni kifakadása miatt. Az FIA francia elöljárója jelezte: a Monte Carló-i sportfelügyelőket a BBC-nek adott tévés interjújában viccből rasszistának nevező, Felipe Massát és Pastor Maldonadót pedig lehülyéző angolra nem vár büntetés. „Nem szeretném, ha elmérgesedne a helyzet, és haragot tartanának egymással az F1 szereplői, ezért nem szeretném tovább részletezni, mi történt a Monacói Nagydíj után – mondta Jean Todt, a FIA elnöke a Daily Telegraphnak. – Amit Lewis mondott, elfogadhatatlan számomra, de nem reagálhatjuk túl a történteket. A rágalmai miatt bíróságra vihettük volna az ügyet vagy eltilthattuk volna hat versenyről, de már túl vagyunk rajta” – zárta le nyilatkozatát Todt.

 

 

Nem rendezik meg idén a márciusról elhalasztott Forma–1-es Bahreini Nagydíjat, miután a szervezők csütörtök éjjel bejelentették, elfogadják, hogy a csapatok ebben az évben már nem szeretnének versenyezni Szahírban. A futam az idei szezon első GP-je lett volna márciusban, ám az országban uralkodó bizonytalan politikai helyzet miatt februárban úgy döntöttek, hogy elhalasztják. A Forma–1-es idényből így – a vasárnapi kanadai futammal együtt – még 13 verseny van hátra, a záró viadal november 27-én lesz Brazíliában.

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!