– Nincs könnyű helyzetben a Haladás, Az NB I. tabella alsó házában áll. A cél a bennmaradás. Ilyen helyzetben gratulálni kell vagy sok szerencsét kívánni egy frissen kinevezett vezetőedzőnek?

 
Mészöly Géza - Fotó: Koszticsák Szilárd, MTI

– A gratuláció jólesik, de komoly munka vár ránk. Szeretek dolgozni, különösen akkor, ha a feladat nemes, és ez ilyennek ígérkezik. Régóta kerestem már azt a helyet, klubot és várost, ahol lehetőségem van a szakmai munkára.

– Megbízatása négy meccsre szól, de benne lehet a folytatás lehetősége is?

– Nem titok, a tárgyalásokon beszélgettünk a Haladás jövőjéről is, de arra csak a szezon végén tudok válaszolni, melyik osztályban folytatódik. Nagy elszántság van bennem, és azért jöttem Szombathelyre, hogy segítsem a Haladást céljainak elérésében.

– Diplomatikusan fogalmaz. A négy meccsből hány pontot szeretne elérni?

– Természetesen az volna a legjobb, ha meglenne a tizenkettő. A megkezdett munka azonban, amit elkezdtem, nem feltétlenül négy meccs alatt érik be. A cél a sikeres bemutatkozás.

– Hogyan fogadták a labdarúgók?

– Nagy tisztelettel és fegyelemmel. Talán ezért is sikerült olyan nagyszerűre az első közös tréningünk. A játékosok, akiket korábbról ismertem, olyan gyorsan befogadtak, mintha már több éve itt dolgoznék.

– Mi az, amin elsőként változtatni akart?

– A mentalitáson. A négy meccs során nagy nehézségeink lehetnek, de nekünk együtt kell lennünk, történjék bármi is. A lényeg, hogy ne a másikban keressük a hibát, hanem egymást segítsük a legjobb tudásunk alapján.

– Mindehhez biztosított pénz, paripa és jövőkép?

– A helyzet, úgy érzem, stabil, olyan, amire lehet építeni.

– Számíthat a szombathelyi utánpótlásra?

– Megfelelő utánpótlásháttér nélkül klub nem működhet. Szombathelyen jó a helyzet, nagyon sok 1996-os születésű tehetséges labdarúgó kér helyet a pályán, éppen ezért kell biztosítani a megfelelő fölfelé áramlást. Erre alapozva a Haladás három éven belül nagy klub lehet.

– Ezek szerint négy meccsnél hosszabb távra tervez Szombathelyen.

– Aki ismer, az tudja, hogy ha szakmai munkáról van szó, mindig hosszú távra tervezek. Már Újpesten is a fiatalokat részesítettem előnyben.

----

+1 kérdés
– Mi lesz a Mészöly Focisulival most, hogy Szombathelyen akadt dolga?
– Újvári Gábor helyettesít. Eddig is ő volt a szakmai alelnök, irányításával működik a focisuli.

Címkék: magyar foci

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!