A BVSC vízilabdacsapatával a kilencvenes évek végén egyvégtében nyert négy bajnoki cím, majd a hanyatlás után Gerendás György egyszer csak felpakolta legényeit, és egy fura menekülő manőverrel, hét esztendővel ezelőtt Egerben kötött ki.

 Ott aztán alapjában a „hozott anyagból” gyúrta össze, építette fel az olimpiai aranyérmesből lett szakvezető azt a gárdát, amely negyedik, harmadik, majd második helyek után, kiegészülve új, nem mellesleg olimpiai bajnok szerzeményekkel is, így a gyakorlatilag hazatért Biros Péterrel, s a Vasastól érkezett Hosnyánszky Norberttel és Kis Gáborral, eljutott arra a szintre, hogy a múlt kedden bajnokká váljon. Éppen a címvédő Vasast taszította le a trónról úgy, hogy a budapesti 7-8 után odahaza 8-6-ra tudott nyerni a döntő visszavágóján a hevesi alakulat, a klub 101 éves históriájának első bajnoki elsőségét szerezve meg. Az 1964-ben élen végzett Szolnok után majd’ fél évszázaddal a második vidéki csapataként az élvonalnak… Mondhatni, a legjobbkor, hiszen afféle nyílt titokként rebesgették mindenfelé, hogy ha most sem képes bajnokká avanzsálni a csapat, mert a Vasassal sorozatban vívott negyedik(!) döntőben is alulmarad, elválnak a névadó szponzornak és a ZF-Eger vezetőedzőjének az útjai. Gerendás azonban legényeivel együtt a most vagy soha egyértelmű parancsától hajtva a győzelembe menekült, véget vetve ezzel az aranymentes hét szűk esztendőnek. A Dobó téren ezernél is többen ünnepelték hajnalig a pólósokat. Nem ünneprontásnak szánjuk, de: az idei szezont az utolsó pillanatban mentette meg a csapat, amely sem a kupában, sem a nemzetközi élsorozatban, az Euroligában nem alkotott maradandót ebben az idényben. Egy bajnoki elsőség azonban most mindent feledtetni képes. Az ismétlésről, meg arról, hogy ki megy, s ki (és mennyiért) marad a vízilabda egri csillagai közül, ráérnek eltöprengeni és dönteni.

 

Steinmetz Ádám visszatért a Vasashoz

A Vasas férfi vízilabdacsapata a honlapján bejelentette, hogy szerződtette a Primorac Kotor magyar olimpiai bajnok játékosát, Steinmetz Ádámot. A korábban már az angyalföldiekkel sikereket elérő center 2012 nyaráig írt alá az angyalföldiekhez.

Címkék: korrupció, korrupció

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!