A hét üzletembere, princípiuma, idézete és a hét felvétele.

 
 
 

A hét üzletembere
Ki más lehetne, mint Andy Vajna – esetleg Garancsi István, a Videoton elnöke –, akiről a Figyelő kiderítette, hogy – létező kaszinóján és már majdnem saját tévékettőjén, pályázott rádiófrekvenciáján túl – Lucky Ventures és Bright Times cégével beszállhat immár az ingatlanbizniszbe is. Éppen akkor, amikor a kormány 10+10 millió forinttal támogatja a gyerekvállalást – de leginkább az ingatlanépítőket hozza piaci helyzetbe ezzel. Ám ennél huszárosabbnak tűnik Vajna és felesége Mr. Funk néven induló vállalkozása (pékáru- és édesség-kiskereskedelem): fánküzletet, édességmanufaktúrát nyitnának. Kétségtelen, Vajna szinte mindenbe belekóstol, amibe csak lehet, a felvételen például egy üstbe, luxuséttermének konyháján.

A hét princípiuma
Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke cáfolta, hogy az IKSZ támogatná a szingliadó bevezetését. Valaki, talán hirtelen elkövetett bármiből feltette az internetre, majd le is vette a hírt, miszerint az IKSZ szerint vitát kellene nyitni arról, hogy 30 év felett be kellene vezetni a szingliadót; s hogy az állami szférában ne szerezhessen vezető pozíciót az a nő, akinek nincs legalább 3 gyermeke. Végre egy jó hír. Mármint Nacsa cáfolata.

A hét idézete
„Nyilvánvaló, hogy a Quaestor-ügy után célkeresztbe kerültem, felérne egy öngyilkossággal, ha akárcsak gyanú merülne fel bármilyen törvénytelenségre.” A HVG-ben mondja ezt Orgován Béla tápiósági stróman, nyolc osztályt végzett vállalkozó, aki a Quaestor élén is állt már pár napig. Őszintesége minden bizonnyal megvigasztalja azokat, akik még mindig nem kapták meg pénzüket a Quaestor-csőd után, bár ezt az Orbán-kormány olyan átéléssel megígérte nekik, hogy azt talán még Orgován Béla is elhitte.

A hét felvétele
Magyar György ügyvédnek hosszú idő után sikerült, ami egykoron Torgyán Józsefnek. Utóbbi anno azonos időben volt látható „élő felvételen” a TV2 és az RTL Klub képernyőjén. Magyar György 2016. január 4-én 18.17-kor a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában beszélt a Mahir-oszlopokról, ahogyan az ATV Esti Start című műsorában is – 2016. január 4-én 18.17-kor. Hiába, ez az élőműsor varázsa. 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!