A hét dala, találós kérdése, idézete, a hét száma és a hét titkai.

 
 

Illusztrációnkon: A hét dala
Székelyföldi népdal magyar alsós nebulók tankönyvében (lásd a hét fotóján). Az, persze, csak felnőttkorban derül ki, hogy kiből lesz Kossuth-díjas kurzusénekes.


A hét találós kérdése
Ha a taxiban benne van a tax, az Uberben hol az adó?


A hét idézete
„Jöjjön ide, oszlasson, bazmeg” – mondta egy szőke nő a taxisblokád kellős közepén, amikor arról elmélkedtek a taxisok, hogy talán mégsem kellene blokkolni a főváros egyik legzsúfoltabb csomópontjának forgalmát. Indoka is volt hozzá: „Nem tudok enni adni a gyerekemnek.” A Miskolcról induló és egyre terebélyesebbé váló pedagógusok mozgalmának idejére szervezett, az Uber elleni taxistüntetésre a kormány szinte azonnal reagált, lényegében a taxisok mellé állt. A pedagógusok továbbra is várnak, hogy a kormány érdemben reagáljon problémáikra, és ne csak azt hangoztassák, hogy ősztől 3,4 százalékkal emelik a bérüket.


A hét száma: 50 000
Kiderült, hogy az Orbán-kormány mindössze csupán havi 50 ezer forintnyi mobilnetes megrendelést mondott fel a Magyar Telekomnál, bosszúból azért, mert a női princípium miatti megjegyzéseiért a német tulajdonú cég felbontotta szponzori szerződését a Kossuth-díjas énekes Ákossal. Ezt az apróságot a kormány akkor elfelejtette kommunikálni, pontosabban vezérelefántnak mutatta a revánsbolhát. De végül is valamihez értenie is kell.

A hét titkai
Andy Vajna születési nevén, Vajna András György néven szerepel a TV2 Média Csoport Kft. tulajdonosai között. Mint ahogyan az is kiderült, hogy felesége castingcége keresi a szereplőket a Budapest Noir című filmhez, amire 897 millió forint gyártási támogatást adott az Andy Vajna András György vezette Magyar Nemzeti Filmalap. Bizonyára nincs olyan ember az országban, aki ne gondolná azt, hogy ez valójában összeférhetetlen üzleti tevékenység… Ja, de van.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!