A hét rendelete, letéti felmondása, rejtélye, vesztese és a hét száma.

 
 

A hét rendelete
Ünnepségsorozatot rendelt el a kormány az Alaptörvény ötödik évfordulójára. Az április 25-i eseményt kiemelt fontosságúvá nyilvánították. Anno 2011-ben Kerényi Imre miniszteri megbízott még művészeket kért fel, hogy képenként 1,6 millió forintért illusztrálják az Alaptörvényt. Lehet, idén meg is zenésítik...


A hét letéti felmondása
„Megnövekedett beteglétszám, ellátási terület, szakmai profil, ügyeleti terhelés, adminisztratív munka, ambuláns betegforgalom, felelősség az egyik oldalon, változatlan alapbér, nevetséges ügyeleti elszámolás és ügyeleti díj, csökkenő paraszolvencia – ergó csökkenő nettó jövedelem, társszakmák sikeres bérharca, regionális kórházak lényegesen magasabb fizetései a másik oldalon. Ez így nem mehetett tovább.” Ezzel indokolta többek között a győri Petz kórház tizenöt sebésze, miért helyezi ügyvédi letétbe felmondását. Április 1-jén felmondanak, ha nem történik változás – és nem úgy tűnik, mint akik tréfálnának.


A hét rejtélye
Tönkremegy az iOS rendszerű telefonja annak, aki dátumként állítja be azt, hogy 1970. január 1. Úgy terjed a hír az interneten, mint amennyire nem ennek cáfolata. Egy biztos: aligha van ember, aki megpróbálná átállítani a dátumot a telefonján, csak azért, hogy kipróbálja…


A hét vesztese
A baromfihús. Mivel a kormány 27-ről 5 százalékra csökkentette a sertéshús árát januártól, jelentős mértékben csökkent a csirkehús ára is – miközben annak nem csökkentették az áfáját. Az Agrárgazdasági Kutatóintézet jelentése szerint az egész csirke feldolgozói ára 6 százalékkal, a csirkecombé 11-gyel csökkent.

A hét száma:
420 000
Ennyit – és még 256 ezer forint bűnügyi költséget – kell fizetnie Balogh Józsefnek, Fülöpháza polgármesterének, mert beismerte, hogy 2013-ban úgy megverte élettársát, hogy a nőnek csontja tört. Előtte lagziban volt, ivott, altatót is bevett, s még egy vak komondoron is átesett. Az eset után kilépett a Fidesz-frakcióból, az Országgyűlés pedig kiadta mentelmi jogát. Az ítélet nem jogerős. Balogh József ma is polgármester.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!