A hét képe, költése, cinizmusa, hasonlata és a hét száma.

 
Andy Vajna és Tiborcz István - Forrás: 444.hu

A hét képe
Andy Vajna nem izgulta túl a dolgot – miközben az Országgyűlés épp azon izzadt, hogy átjátssza a kezébe a teljes magyar online kaszinópiacot, ő elegánsan kávézgatott egy árnyas teraszon Tiborcz Istvánnal, Orbán Viktor vejével. Mondjuk, így valóban kevés oka volt az aggodalomra.

A hét költése
Ha unnánk már a bevándorlás ellenes, gyűlöletkeltő plakátokat, nyugodtan lélegezzünk fel. Készül a kormány az újabb üzenetcunamira, most éppen az ellenzék által terjesztett „nettó hazugságokat és csúsztatásokat” akarják transzparenseken cáfolni. Újabb 600 millió forintunkba fog fájni, hogy a kormány elmondja: a magyar reformok működnek, és az ország teljesítőképessége megengedi, hogy az ország és minden állampolgára lépjen egyet előre – árulta el Kovács Zoltán kormányszóvivő. Bár most, hogy lelőtte a poént, már az is nagy előrelépés lenne, ha a pénzünket nem ilyen üzenetekre szórná el az állam.

A hét cinizmusa
Ha igaz az, amit önök mondanak, hogy négymillió szegény él ebben az országban, akkor miért is követelik azt, hogy vasárnap vásárolni lehessen?” – kérdezte L. Simon László a minap az ellenzéktől. Nyilván úgy gondolta, hogy a szegények pénze a hét utolsó napjára már elfogy, bár arról nem tett említést, hogy ha ilyen szépen látja a problémát mint politikus, nem érez-e felelősséget azért, hogy ezen változtasson? Vagy esetleg úgy gondolja, hogy ennek a négymillió embernek a szegénysége tisztes indoka lenne a vasárnapi boltbezárásnak, ami miatt további emberek veszítették el a munkájukat, még inkább növelve a szegénységet?

A hét hasonlata
Kétségkívül az utóbbi idők legszórakoztatóbb párbaja zajlik a Miniszterelnökséget vezető Lázár János és a főpolgármester Tarlós István között. Utóbbi a héten úgy jellemezte ellenfelét, mint a férfit, aki „egyszer valamikor berepült a parlamentbe Rapcsák András esernyőjén, mint a csudálatos Mary Poppins, és az utóbbi egy évben eléggé próbára teszi a képességeit az a feladattömeg, amit a nálánál jóval nagyobb szellemi kapacitású miniszterelnök kiszignált rá”. Valóban csudálatos elképzelni Lázárt, amint Mary Poppinsként röpköd a Parlamentben, az pedig Tarlós szellemi fejlődését is jelzi, hogy ilyen szofisztikáltan még sosem sikerült senkit lehülyéznie.

A hét száma: 729 
– csak ennyit tévedett Rogán Antal, amikor tavaly bejelentették, hogy mind a 73 Quaestor-károsultat kárpótolják veszteségeikért, állami kasszából. Most viszont kiderült, hogy egy „kicsit” több, 802 olyan ügyfél van, aki a 100 ezer eurós (30 millió forintos) EU-s banki garanciahatár fölötti összeget tartott a Quaestornál. Sokba fog ez nekünk kerülni.

Címkék: A7 - heti abszurd

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!