A hét képe, beismerése, leépítése, ellentmondása, és a hét száma.

 
Rétvári Bence mosdót tekint meg - Forrás: kemma.hu

A hét képe
Rétvári Bence mosdót tekint meg – vizesblokkot ekkora pompával még nem adtak át.
Két államtitkár, Rétvári mellett, és Völner Pál is emelte jelenlétével a szomori általános
iskola új mosdói felavatásának hírértékét, de volt dalolás és versmondás is. Az iskolai vizesblokkok
felújítása egyébként nagyon fontos feladat, ugyanis minden negyedik mosdó
borzalmas állapotban van.

A hét beismerése
„Azt hiszem, a személyemet illetően megnyugodhat az ország, megnyugodhat a családom és megnyugodhat a pártom is, tekintettel arra, hogy sem ultizni nem tudok, sem nyelveket nem beszélek, és az összes többi potenciális feltételnek sem felelek meg. Tehát milyen nagy szerencse, hogy ez a beszéd nyilvánosságra került, mert a személyemet illetően mindenki megnyugodhat: nem vagyok az esélyesek között” – közölte Lázár János, amikor arról faggatták, követheti-e Orbánt az ország élén. Jó tudni, hogy a Miniszterelnökség egyik fontos alapkritériuma az ultizási képesség elsajátítása, de mivel nyelveket nem beszél, lehet még Lázár akár a NAV első embere is.

A hét leépítése
Véget ért az útépítési korszak, legalábbis a Közgép életében. Simicska cége a héten jelentette
be, hogy 350 dolgozójától kénytelen megválni. Ez azt jelenti, hogy a cég minden
második alkalmazottja áldozatul esik az Orbán Viktor és Simicska Lajos között tavasz
óta tartó harcnak.

A hét ellentmondása
Nincs komoly terrorkockázata az illegális migrációnak – ez volt a konklúziója Böröcz Miklós tanulmányának. A Terrorelhárítási Központ (TEK) Tudományos Tanácsának elnöke saját folyóiratukban jelentette meg a tanulmányt. Aminek szerkesztőbizottságában az a Nógrádi György ül, aki biztonságpolitikai szakértőként rendre hangoztatja, hogy az illegális migrációnak terrorkockázata van. A tanulmány egy ideig (amíg az Index ki nem szúrta) fent volt a TEK honlapján is, onnan azonban hétfőre eltávolították. A legutolsó álláspontot a héten Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke közölte: szerinte „nőtt Magyarország terrorfenyegetettsége és az illegális bevándorlásáradat biztonsági kockázata is emelkedett”.

A hét száma: 6,9 millió 
forintért vásárolt magának két festményt egy aukción Orbán Ráhel és férje, Tiborcz István. Eddig szinte rendben is lenne a dolog, hiszen tudjuk már rég, hogy a fiatalok önerejükből állnak a saját lábukon, csakhogy volt némi utóélete az ügynek. Az MSZP ugyanis szeretett volna közleményt kiadni a képvásárlás kapcsán, ám a Magyar Távirati Iroda (MTI) megtagadta annak közzétételét, mondván, Tiborcz István nem közszereplő. Kár, hogy erről például nem tájékoztatták a bulvárlapokat akkor, amikor két éve mind címlapon hozták az Orbán–Tiborcz esküvőt, mint az ország egyik kiemelt eseményét…

Címkék: A7 - heti abszurd

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!