A hét képe, megtagadása, idézete, válasza és a hét száma.

 
 
 

A hét képe

Lecsúszott Ivan Zvonimir Čičak, a nemzetközi Helsinki Bizottság horvát tagozata elnökének nadrágja. Ez
önmagában még nem lett volna tragikus, ha mindez nem élő, egyenes adásban történt volna, ráadásul akkor,
miután kitüntetést vett át Kolinda Grabar-Kitarovič horvát államfőtől. Čičak és a horvát Helsinki Bizottság
az emberi jogok érdekében végzett munkájukért kapták a kitüntetést, amihez ezúton is szívből gratulálunk!

 

A hét megtagadása

A Magyar Távirati Iroda megtagadta a Demokratikus Koalíció közleménynek kiadását, azt, amelyikben az ellenzéki párt azt is bejelentette, hogy vagyonosodási vizsgálatot kezdeményez Habony Árpád ellen. A DK szerint „jól jelzi az Orbán-kormány korrupt működését, hogy a hazánk 4. legbefolyásosabb emberének tartott miniszterelnöki tanácsadó a világ egyik legdrágább luxus-szórakozóhelyén tölti az idejét mindenfajta törvényes kereset nélkül”. Mint ismeretes, Habony Árpád szerepel egy igen költséges és elit ibizai szórakozóhely reklámvideójában – ami már földi halandóknak elérhetetlen az ibizai honlapon. Igaz, földi halandóknak maga a bár is elérhetetlen.
(Az üggyel kapcsolatos írásainkat a december 12-i VH 10. és 18. oldalán olvashatják)

 

A hét idézete

„Ezek a klubok marketingszempontból nem engedhették meg, hogy leigazoljanak, mert magyar vagyok. Egy magyar játékos nem szerepel világversenyen, nem látják sehol. Ezért a szerződtetésemet nem tudták volna megmagyarázni” – mondta Dzsudzsák Balázs a Frizbi című műsorban arról, hogy nem igazolt valami nagy, európai csapathoz, bár hívta őt a Valencia, sőt a Real Madrid is. A szerződést, lássuk be, Balázson kívül akkor sem tudta volna más megmagyarázni.

 

A hét válasza
Talán az lenne a legszerencsésebb, „ha kiválasztanánk valami tisztességes demokráciát”, például Németországot vagy Ausztriát, és Magyarország átvenné az ottani szabályokat. Ezt találta válaszolni Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben, az azonnali kérdések és válaszok órájában, amikor az LMP-s Schiffer András felvetette, hogy a politikusoknak legyen kötelező vagyonosodási vizsgálatuk. Nos, most, hogy a Politico magazin az Év Emberének választotta a „konzervatív bomlasztó”, a migránsügyben követőkre talált Orbánt, aligha kétséges, hogy találna bárki is a magyarnál tisztességesebb demokráciát.

 

A hét száma: 52
Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. adatai szerint az elmúlt hét-nyolc hónapban 52 embert sikerült hazacsábítani a Gyere haza, fiatal! program keretében. Ebből a számból aligha készül sikeres kormánypropaganda, különösen úgy nem, hogy mindeközben – a Magyar Orvosok Szövetsége szerint – naponta három orvos és két nővér távozik külföldre. Mivel az meglehetősen erős demagógiának tűnne, és talán nem is volna helytálló, ha ezt a számot felszoroznák hét-nyolc hónappal, helyette inkább olvassuk el József Attila Hazám című versét.

Címkék: A7 - heti abszurd

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!