A hét képe, kézfogása, kukkolása és a hét száma.

 
 

A hét képe
„Önök tele vannak bűnözőkkel, önök mögött bűnözők álltak, önöket bűnözők támogatják. Önök egy kitartott párt” – válaszolta Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlésben, miután Vona Gábor Jobbik-elnök azonnali kérdésében megemlítette, hogy vizsgálóbizottságot hozna létre azért, mert a kormányfő környezetében lévő emberek (Habony Árpád, Andy Vajna, Mészáros Lőrinc) hihetetlenül meggazdagodtak. Orbán semmivel nem támasztotta alá vádjait, s még az ügyészséghez sem fordult, jóllehet éppen ő maga szokta buzdítani az ellenzéket, hogy ha tudomásuk van korrupcióról vagy bűncselekményről, forduljanak az ügyészséghez. Orbán szavai miatt Vona Gábor a legfőbb ügyészhez, Polt Péterhez fordult védelemért. A Jobbik elnöke a képen Szijjártó Péter külügyminiszterrel beszélget. Szijjártóról az ellenzék a mai napig szeretné tudni, milyen szerepe volt például a kisemberek pénzét elnyelő Quaestor-botrányban, de a miniszter tavasszal még nem tudott arról, hogy bármilyen hatóság vizsgálódna ellene.

A hét kézfogása - egyben az év legkínosabb pillanata
Az év legkínosabb pillanatává választotta a BuzzFed magazin azt, amikor Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke idén januárban magával rántja Orbán Viktort. A magyar miniszterelnök így nyilatkozott az esetről: „Van, akiket ütöget, másokat a kezüknél fogva húzgál. Ő ilyen ember, nem kell ezen megsértődni, ez teljesen normális nála.”

 

 

A hét kukkolása
Bugyira és melltartóra vetkőztettek egy szegedi orvosnőt egy sportruházati bevásárlóközpontban, mert a
biztonsági őrök szerint gyanúsan viselkedett – erről számolt be a Délmagyar.hu. Az átvizsgálás során nem
találtak semmit, a nő alakjára azonban megjegyzéseket tettek. A cég szerint a biztonsági őrök jogszerűen
jártak el, azonban hibáztak, amikor rutinellenőrzésre hivatkoztak, bocsánatot viszont nem kértek.

 

A hét száma: 12 
Ennyi nővér mondott fel a budapesti Szent István kórházban. A kórház orvosigazgatója szerint a szakdolgozók távozása nem számít kiugrónak: novemberben 32 ápoló hagyta ott az intézményt, és 27 lépett be helyettük. Vagyis a most távozókkal együtt egy hónap alatt 17 nővér azért mégiscsak lelépett.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!