A hét képe, fellélegzése, idézete, villamosa és a hét száma.

 
Forrás: 444.hu

A hét képe
„Az imént utaztam a budapesti 27-es buszon, és érdekes jelenségre lettem figyelmes (azon kívül, hogy az utolsó üléssor alatt szivárog a füst): A busz padlóján az illesztés között egy szép gombatenyészet található. A képeket csatolom, gondoltam, érdekes lehet, mert ez már tényleg felháborító” – írta a 444-nek egy Viktor nevű utas röpke üzenetében. Nem kell konspirálni. Nem az a Viktor. Az ő buszában aligha nő gomba.


A hét fellélegzése
Még karácsony előtt megszüntették a nyomozást Szatyor Miklós, a pécsi állatkert igazgatójának ügyében. Mint ismeretes, egy farkas október 31-én megszökött a felújítás alatt álló pécsi állatkertből. A farkasra kirándulók bukkantak a Tubesen, s miután az állatkert igazgatója éleslőszerrel kilőtte a vadállatot, sokan támadták a direktort, miért nem altatólövedéket használt, s még a lemondását is követelték. Nyilván, ugyanezt követelnék akkor is, ha a farkas megtámadott volna valakit. De ez már csak ilyen: ember embernek farkasa.


A hét idézete
„Van jelöltem, de nem árulom el a nevét. Mi demokratikus köztársasági kormányt akarunk, és olyan miniszterelnököt, aki ennek a programnak hiteles, erős képviselője” – felelte Gyurcsány Ferenc a Népszava kérdésére, hogy ki lehetne a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Lehet, nem is kéne elárulni soha, ki ő, így a 2018-as választási kudarc után újra bevethető volna 2022-ben, 2026-ban…


A hét villamosa
Pontosabban csak majdnem villamosa Szegeden áll öt éve. Azt ígérték, 2011-től sínre teszik, de ha így folytatják a várakozást, még az is lehet, helikopter lesz belőle, mert ma már csak alacsony padlósokat állítanak forgalomba.


A hét száma: 7,7 millió. Forintban.
Csodás ez a magyar jegybank. Számítása szerint ugyanis 2015. október végén minden háztartásnak csaknem 7,7 millió forintnyi a tartaléka. Nem tudni, mi alapján számolnak, nyilván átlagot, de Mark Twain most biztosan mosolyogna. Szerinte ugyanis háromféle hazugság létezik: a hazugság, a szemenszedett hazugság, valamint a statisztika.

Címkék: A7 - heti abszurd

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!