A hét képe, büntetése, a hét száma és a hét tagadása.

  <h1>Fekete György - Fotó: Vörös Szilárd</h1>-
  <h1>Selmeczi Gabriella - Forrás: NOL.hu</h1>-

Fekete György - Fotó: Vörös Szilárd

- – Kép 1/2

A hét képe
A Közbeszerzési Értesítő szerint 824 millió forintért, vagyis 24 millió forinttal drágábban újítják fel a Budapest XII. kerületében álló Hildv-illát, mint azt eredetileg tervezték. A munkálatokat – egyedüli ajánlattevőként – a Laki Épületszobrász Zrt. végzi. A villát az állam még 2014-ben ingyen adta oda a Fekete György által vezetett Magyar Művészeti Akadémiának, amely kutatóintézetként használná.

A hét büntetése
Információs kartell miatt több mint 4 milliárd forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal a Magyar Bankszövetségre, mert a testület 12 éven át lehetővé tette, hogy a bankok egyedi, üzleti titoknak minősülő, stratégiai adatokat osszanak meg egymással. A kérdés csak az, hogy mindezt vajon miből, kinek a pénzéből fizetik ki…

A hét száma:
500 000 000

forintot költött az Orbán-kormány a menzareform kommunikációjára. A HVG szerint a pénz nagy része a Debreceni Egyetemhez került, amiből 400 millió forintot információs kampányra költöttek el. Ennyi pénzből már egy valódi menzareform is kikerekedhetett volna.

A hét tagadása
Selmeczi Gabriella (képünkön), a Fidesz országgyűlési képviselője a Fidesz sajtóosztályán keresztül tagadta a Délmagyar információját, miszerint pályázott volna a Szegedi Egyetem kancellári posztjára. Pedig lehet, simán kinevezték volna. S hogy miért is? Csak.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!