Bár legutóbb még csak kiretusálták a képről, mára ez már a valóság. Kiválasztottuk a hét fotóját. A hét hasonlatát Deutsch Tamástól idézzük, a hét egymásra találása kétségtelenül Zuschlag János és Gáspár Győzike állítólagos összefogása. A hét buktája pedig külön bejegyzést is megért.

 
A Marx-szobor helye - Forrás: 06 Marx Instagram-flamingswans

A hét képe
Bár legutóbb még csak kiretusálták a képről, mára ez már a valóság. Hosszas huzavona után végül csak elkerült a Corvinus Egyetem aulájából Marx szobra, még nem tudni, hol lel nyugalomra. Az intézmény közleménye szerint „új egyetemi helyének megtalálásában semmiféle politikai erőnek, külső nyomásnak vagy kezdeményezésnek nem volt szerepe”.

A hét hasonlata
„Öt gyermekem van, elég jól tudom, hogy milyen az, amikor a gyerekünknek azt mondjuk, akkor most hagyd abba, légy szíves, a játékot, indulj fürödni. Mire úgy kezd el sírni, mintha égő csikkeket nyomnánk el a csuklóján… De van úgy néha, hogy csak föl kell emelni az embernek a hangját, és azt kell mondani, hogy na jó, most ezt sürgősen abbahagyod…” Deutsch Tamás, ki más, így magyarázta el, hogy hogyan nyomták le az RTL Klub torkán a reklámadót.

A hét adata: 2553 kilométer
– ekkora szakaszon nevezhető jónak a hazai utak burkolata. Ez a Magyarországon járható országos közutak 8,2 százaléka. A többi egy része járható, viszont útjaink 64 százalékának, vagyis csaknem húszezer kilométernek a minőségéről jobb nem is beszélni.

A hét egymásra találása
Enne egy olyan helyen, amelynek két tulajdonosa a frissen szabadult Zuschlag János és a tévében már sokat bizonyított Gáspár Győzike? Szerencsére hamarosan megteheti, ugyanis a két „üzletember” állítólag közös éttermet nyit, 2 Zsivány néven. Ha a menüsor is olyan fantáziadús lesz, mint a cégér, az ÁNTSZnek bőven lesz mit vizsgálnia.

A hét elhatárolódása
Egy központból 198 tankerületet közvetlenül lehetetlen jól irányítani – a meglepő kijelentés az egykori köznevelési államtitkár, Hoffmann Rózsa sajátja. Szerinte ő már államtitkárként is szólt az illetékeseknek, hogy a rendszer így nem tud működni. Ehhez képest 2013 januárjában még „valódi sikertörténet”-ként beszélt a KLIK létrehozásáról.

 

A hét (diétás) buktája
Schobert Norbert életmódceleb is megtapasztalta, hogy a tőzsdén még egy edzőteremnél is szigorúbbak a szabályok. Pénteken felfüggesztették a Norbi Update Lowcarb Nyrt. részvényeinek jegyzését. Az egyéni befektetők érdekvédelmi szövetsége már napokkal korábban felhívta a figyelmet, hogy a Norbi-cég mást mond és mást ír. Nem mindegy például, hogy André Agassi exteniszező üzlettárs lesz vagy csak marketinges, más szóval, hozza vagy viszi a pénzt. A Norbi-részvény kockázatos befektetés a 990 forintos kibocsátási áron. Egyrészt elemzők csak 469 forintos célárat modelleztek, másfelől, a Norbi nagytulajdonosai nem is titkolják, hogy a részvénykibocsátásból befolyó pénz jelentékeny részét, akár egymilliárdot is kivesznek a cégből. Nem tilos a tőzsdén, de nem is illendő, hogy a nagytulajdonos épp akkor szálljon ki, amikor a kicsiket beszállásra invitálja.
(F. J.)

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!