A hét képei, kiállítása, lenyúlása, gyomrosa, szerelmi zsidózása, és a hét számai.

 
 
 

A hét képei


Közelről nézve: Nyíregyházán tömeg fogadta Orbán Viktort (MTI)


Távolabbról nézve: alig százan voltak kíváncsiak Orbán Viktorra Nyíregyházán.
(szon.hu)

A második kép a cikk megjelenése után eltűnt a szabolcsi online portálról, amely amúgy ezt a címet adta a tudósításának: Tömegek köszöntötték Orbán Viktort Nyíregyházán. Nyilván a szerkesztők rájöttek, hogy rossz szögből vették a kormányfői vizitet. Vagy csak nem találták a többi tömegeket?

 

A hét kiállítása

Sokáig erős versenyben volt a TASZ PolitKUSS kampánykiállítása a Blahán és a Jobbik homofóbiát dicsőítő tárlata a Parlamentben, végül az utóbbi lett a befutó. Pedig a Lázár János portréja mellé kanyarított SZLAMB (hogy ez mit jelent, tessék megnézni az interneten, itt most nem írnánk le) és Cosa Nostra elég ütősre sikerült, de azért a kanyarban sem volt a Jobbik Ifjúsági Tagozatának pályázatára beérkezett díjnyertes rajz mögött (lásd fent). „Büszke vagyok erre az igen eredeti, szexi és trendi alkotásra, ami több portálon is leverte a ballib biztosítékot: a fiatal művésznő zseniális logikával tette egyértelművé a nemzetmentés-kompatibilis párválasztás egyedüli módját" – írta a Facebookon Dúró Dóra, aki eddig sem titkolta, hogy a fiúkat szereti, mert szerinte az a normális.

 

A hét lenyúlása

A magyar kultúra finanszírozására nagyjából évi 7 milliárd forint áll a kormány rendelkezésére, ezt a pénzt osztotta idáig a Nemzeti Kulturális Alap (NKA). Ez a pénz egyébként egy kisebb stadion ára, csak hogy érzékeltessük, mit is gondolnak döntéshozóink a kultúráról, úgy általában. Az NKA eddig nagyjából függetlenül dönthetett a támogatásokról, ám az Emberminisztérium most úgy határozott, hogy eztán konzultálnia kell a Fekete György vezette Magyar Művészeti Akadémiával (MMA). (Tudják, ez az a testület, amely a minap lezsidózta és kivezettette az üléséről az antidemokratikus döntéshozatalt kritizáló Gulyás Mártont.) Mindez azt jelenti, hogy amíg eddig fele-fele arányban delegáltak tagokat az NKA-ba a szakmai szervezetek és a minisztérium, most az előbbinek csak egyharmad szavazata lesz, míg a másik két harmadon osztozik a tárca és az MMA. Balog miniszter indoklása szerint mindez azért történik, hogy erősítsék az MMA kultúrstratégiai szerepét. Ahogy Kohn bácsi mondaná: ügyes.

 

A hét gyomrosa

A Hír Tv egyik munkatársát bántalmazták az Országos Roma Önkormányzat Mohácsra kihelyezett rendkívüli közgyűlésén, amelyen Hegedüs István elnök és Farkas Flórián korábbi elnök hívei is egymásnak estek. A tévést az egyik képviselő lánya verte meg, aki később „mocskos romungrók” és „koszos beások” kiáltásokkal zavarta az egyébként sem túl csendes tanácskozást. Nagyon úgy fest, hogy az egymással marakodó roma szervezetek nemcsak a róluk tudósító tévéseket, hanem saját magukat és az egész cigányságot is padlóra küldik.

 

A hét szerelmi zsidózása

Talán laptársunk, a Blikk címe érzékelteti legjobban, hol is élünk voltaképpen. „Szerelmi dráma miatt támadt a zsidózó fideszes politikus MSZP-s riválisára, aki elszerette tőle asszonyát.” Ebben a mondatban szinte minden benne van, amit ma Magyarországról tudni érdemes. Egyébként mindössze annyi történt, hogy Dombay Zsolt, szentendrei fideszes képviselő „Megdöglesz zsidó, kommunista g.ci!” kiáltással és késsel támadt Rédei Ottó szentendrei szoci képviselőre, aki kedvesével (Dombay korábbi élettársával) éppen az asszony ruháiért ment annak egykori lakásához. Némi dulakodás után Rédei egy gázpisztollyal néhányszor a levegőbe lőtt. Eljárás csak Rédei ellen indult, mégpedig garázdaság miatt. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

 

A hét számai: 232 és 6

Az első: ennyi milliárdba került a Dunántúl legnagyobb kormányablaka, amelyet Székesfehérváron adtak át. A második: ennyien kellettek ahhoz, hogy átvágják a nemzeti színű szalagot. Név szerint: Molnár Krisztián, a Fejér megyei közgyűlés elnöke, Cser-Palkovics András polgármester, Vargha Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője, L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára, Simon László megyei kormánymegbízott és Dancs Norbert, a Székesfehérvári Járási Hivatal vezetője. L. Simon az avatáson megjegyezte: az emberek erős és határozott államot szeretnének, amely megvédi őket, mint legutóbb a migrációs válság közepette tette, ugyanakkor láthatatlant, amelyik lehetővé teszi, hogy ne kelljen várakoznia a kórházban vagy a hivatalban. Rendben van, hogy mostanában kevés okunk van az ünneplésre, és ha mégis van, akkor nagyon oda kell tenni magunkat. Na de hatan egy szalag ellen?

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!