A hét képe, a hét mondata, a hét vicce, a hét magyarázata, a hét száma, a hét közleménye.

 
Pintér Sándor - Forrás: 444.hu

A hét képe
Nem, bármennyire is úgy tűnik, ez nem egy Pintér Sándor belügyminisztert kiváló ecsetkezeléssel megörökítő festmény. Ez ugyanis egy Pintér Sándort nagyon rossz egérkezeléssel photoshoppoló fénykép. A pirospozsgás miniszterről készült műalkotás a Zsaru Magazinnak adott interjút illusztrálta.

A hét mondata
„A professzionális sportban, még a fociban sincs helye az állami pénznek, vagy csak nagyon minimálisnak” – találta mondani Lázár János. Azonnal jelezte: tisztában van vele, hogy még saját pártján belül sem lesz népszerű véleményével. Elnézve a tao-pénzek nagyüzemi herdálását, a veszett stadionépítési hullámot vagy éppen a parkolópályára tett fideszesek sportklubokba való benyomkodását, éppen saját pártján belül nem lesz az, mások számára viszont talán egy pillanatra szimpatikussá vált. (Gyorsan elmúlt.)

A hét vicce
Főhet Németh Szilárd feje, a nevével mára végleg összefonódó rezsicsökkentés szóra ugyanis védjegybejelentést adott be egy budapesti székhelyű, főleg pályázatírással foglalkozó cég, a Rubi Consulting Kft. Hogy mit terveznek 2014 legnépszerűbb szavával, azt nem árulták el, de az biztos, hogy nagyot kaszálnának vele – az már egyszer a Fidesznek is sikerült.

A hét magyarázata
Matolcsy Györgynek „elkölthető jövedelme az alapítványi tiszteletdíjakból nem származott” – szólt az indoklás, miért nem tüntette föl vagyonnyilatkozatában a milliókat a jegybank elnöke. Ami már csak azért is furcsa, mert Matolcsy kap havi tiszteletdíjat az MNB két alapítványától (az egyiktől 710, a másiktól 508 ezer forintot), amit át is utalt jótékony gesztusként az Összefogás az Államadósság Ellen Alapnak és a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítványnak. Ha ez nem azt jelenti, hogy elköltötte a pénzt, akkor a jegybankelnök valóban új irányvonalat hozott a gazdaságba.

A hét száma: 15 milliárd forint
lehet éves szinten Andy Vajna bevétele 5 kaszinója után (Magyarországon van összesen 8). Ez sajnos csupán becslés, a kaszinók ugyanis (ellentétben a kisboltosokkal, kozmetikusokkal, taxisokkal vagy éppen a fodrászokkal) nem kötelesek online pénztárgépekkel rácsatlakozni a rendszerre, így legfeljebb önszántukból vallják be becsületesen a milliárdokat vagy nem. A Nemzetgazdasági Minisztérium még ezen önbecslős módszer mellett is 6,2 milliárdnyi adót vár tőlük.

A hét közleménye
„Napjainkban, amikor életünk mindinkább nemzetközi térségben zajlik, megengedhetetlen, hogy a jövő értelmisége ne beszéljen legalább egy idegen nyelvet” – közölte rigorózus hangnemben a KDNP, azon belül is Hoffmann Rózsa. Nem volt túl jó ötlet: a 16 tagú frakcióban ugyanis mindössze négyen vannak (köztük az egykori közoktatási államtitkár), akiknek van nyelvvizsgája, míg hárman – például Harrach Péter elnök – egyáltalán nem tüntettek fel nyelvismeretet bemutatkozásukban. A többiek tárgyalási vagy társalgási szinteket emlegetnek, amihez azonban nem jár hivatalos papír. Ami vagy azt jelenti, hogy nem tartoznak a jövő értelmiségéhez, vagy azt, hogy a KDNP megint olyasmit követel, amit saját maga sem képes teljesíteni.

Címkék: A7 - heti abszurd

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!