A hét dolgozata, nyilvánvalósága, újabb felvonása és a hét száma

 
 
 

A hét dolgozata 
„Jellemezze az elvesztegett (sic!) 8 év (2002–2010) magyar gazdaságának főbb jellemzőit! Összegezze az egyensúly és növekedés megteremtéséhez (2010–2015) szükséges főbb intézkedéseket!” Ezt a feladatot kapták a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói beadandó házi dolgozatként. Nyilván, csak, hogy tudják, mi a feladat.


A hét nyilvánvalósága
Bár Juhász Péter, az Együtt alelnöke kezdeményezte, mégsem indít vagyonosodási vizsgálatot Orbán Viktor ellen az Országgyűlés mentelmi bizottsága, mert az elnöke szerint az erre irányuló kezdeményezés nyilvánvalóan alaptalan. Az alaptalanság indoka az, hogy sem a hatvanpusztai kastély, sem a környező földek nincsenek a kormányfő birtokában, annál inkább Orbán Viktor édesapjáé és barátaié azok.

A hét újabb felvonása
Levélben fordult Nyakó István, az MSZP politikusa a Nemzeti Választási Iroda és a Nemzeti Választási Bizottság elnökéhez, mert szerinte Pálffy Ilona eltitkolta a bizonyítékokat, Patyi András pedig nem tette lehetővé a felvételek megtekintését a bizottság ülésén, amelyből szerinte kiderül, hogy a kopaszok összejátszottak abban, hogy ne tudja beadni népszavazási kérelmét. Nyakó azt is tudni szerette volna Pálffy Ilonától, miért csak a fellebbezési határidő után kaphatta meg a bizonyítékokat, amelyeket így nem tudott csatolni a kérelméhez. Pálffy Ilona válasza legalább egyértelmű: a testület jegyzőkönyvi döntéseiben a benti kamerák felvételeit megtekintette, a külső kameráét azonban nem tartotta szükségesnek.


A hét száma: 16 millió
Ennyi magyar él a világon Schmitt Pál bukott államfő szerint. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja legalábbis össznemzeti üggyé tenné a budapesti olimpia megrendezését, „16 millió magyar szívügyévé”. Azért jó, hogy Pali bá talált néhány magyart a világban a magyarokon kívül.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!