A hét közgazdásza,képe, idézete és a hét száma.

 
 

A hét közgazdásza
Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a kormánypárti többséggel megszavazott törvény segítségével követhetetlenné tett Matolcsy-milliárdok közvagyon jellegére utaló kérdésre így felelt:
„Ha azt feltételezzük, hogy az MNB alapítványai közpénzként viselkednek, akkor nem lehetnek alapítványok.”

A hét idézete
„Azért ültem 6 évet, hogy például Pukli meg a többi fiatal majdnem ingyen tudjon Fadd-Domborin táborozni, meg tudjon ifjúsági szervezetet alapítani” – írta Zuschlag János Facebook-bejegyzésében. A közpénzek szabálytalan elköltése miatt 2011-ben jogerősen hat év börtönre ítélt politikus ezzel beszállt a kormány közeli médiumok lejárató hadjáratába, amelyet a pedagógustüntetések egyik vezéralakja, Pukli István, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója ellen indítottak. Zuschlag nyilatkozott is a közelmúltban kormányközelivé vált TV2-nek, melynek új hírigazgatója az a Szalai Vivien, aki a Zuschlag szabadulása után írt, a baloldalt támadó könyv társszerzője.


A hét száma:
300 000 000
forinttal támogatja a szlovákiai Dunaszerdahely futballakadémia fejlesztését a magyar közpénzből működtetett Bethlen Gábor Alap. A támogatás az Orbán-kormány nemzetstratégiájának része. A kormány legutóbb egymilliárd forintot adományozott a szlovák reformátusoknak, a Vajdaság pedig 30 milliárd forintot kapott. A dunaszerdahelyi futballakadémia amúgy magánkézben van.

A hét képe
Kerényi Imre a Várban cipekedik. Ezek szerint valaki biztosan költözik valahonnan, de legalábbis visz valamit valahonnan valahová. De lehet a kép csalóka is, mert Kerényi talán csak a sorozatos Alaptörvény-módosítások miatt leselejtezett köteteket viszi átrajzoltatni. Látva, mennyit bír el egyszerre, alighanem sokszor kell fordulnia.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!