A hét képét egy fideszes Facebook oldalán találtuk, a hét levele Kerényi Imréé, a hét mondatát Orbán Viktortól idéztük, a hét divattanácsát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora adta, a hét indoklását egy államtitkár dolgozta ki, 72 évére hivatkozva,

 
Deutsch Tamás - Facebook

A hét képe
Deutsch Tamás csak így kommentálta a fotót: „Az ellenfél megtévesztésére”. A gesztus valószínűleg tiltakozás akart lenni a reklámadó miatt kormánykritikus adások sugárzásával tiltakozó RTL Klub ellen. Deutsch észjárása meglehetősen csavaros, más kontextusban viszont egészen könnyű lenne remek reklámfogásként értelmezni a kiváló stílusérzékkel kiválasztott ruhadarabot.

A hét levele
Kerényi Imre nem bírta ki és megírta. Azt a levelet, amiben az iskolaigazgatóknak ad néhány jó tanácsot arra vonatkozólag, érettségiző diákjaiknak milyen módon nyújtsák át díszkötéses Alaptörvényüket, amely minden végzősnek jár. „Kérem továbbá, hogy – amennyiben e műfajjal egyetért – a díszalbumokat Ön vagy megbízottja megszemélyesítve adja át.” Gondolhatnánk itt, hogy az igazgatóknak eme útmutató alapján ajánlatos lenne, mondjuk, elénekelniük az Alaptörvényt, vagy kis életképekben megjeleníteni a benne foglaltakat, de szerencsére Kerényi ad menekülő útvonalat: elég néhány személyes hangvételű sort írni a díszpéldányokba. És még egy javaslat a mestertől: „Tán egy pecsét sem ártana.

A hét mondata
„Nem irigyeljük a cégektől az extraprofitot, nem vagyunk kommunisták” – nyugtatott meg minden kedves aggódó hallgatót péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor. A miniszterelnök szavait már csak azért sem érdemes a múlt miatti mentegetőzésként felfogni, mert valójában csupán egy kiváló retorikai fordulat. Logikai bukfenc persze van benne, ugyanis az erősen támadott reklámadó bevezetését korábban azzal indokolták, hogy a médiavállalkozások a reklámbevételekből extraprofitra tesznek szert, aminek véget kell vetni.

A hét divattanácsa
Tilos a zokni szandállal, férfiaknak. Bár azt hihetnénk, hogy ezt mára mindenki megjegyezte, úgy tűnik, néhol még szükség van a regulákra. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, Patyi András például minden ruhadarabra kiterjedő útmutatót kreált dolgozóinak, amelyből nem felejtett ki olyan alapvető utasításokat sem, mint például férfiszandálok és -papucsok teljes tilalma. Némi lábfetisizmust azért felfedezni vélünk a szövegben, amely a cipők formájával és színével is kiemelten foglalkozik mind férfi, mind női vonalon, nem is beszélve a szoknyahosszakról és a nyakkendőviselés alapvető szabályairól.

A hét indoklása
Fogalma sincs róla, mennyibe fog végül fájni az országnak a paksi bővítés, de nem fog eladósodni az ország – válaszolta egy riporter kérdésére Fónagy János. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára azt is elmagyarázta, honnan tudja, hogy a (számára ismeretlen nagyságú pénzmennyiség) miért nem adósít el minket: „Mert 72 éves vagyok, és többet tudok a világról, mint ön!” Ügyes megoldása ez a problémának, ugyanis a 30 év múlva esedékes rovancsoláskor Fónagyot valószínűleg már senki sem kérheti számon, ha mégis tévedett.

 

A hét száma 100 milliárd forint
– akár ennyibe is kerülhet majd Budapest hamarosan felépülő új ékköve, a megújuló Puskás Ferenc Stadion. Hogy mitől lesz ilyen drága? A forradalmi „stadionban stadion” koncepciónak köszönhető a horribilis költség, ráadásul (nyilván a meglévő igények kielégítésére) hatalmas is lesz a komplexum, 65 ezren férnek el benne.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!