A hét fotója, a hét mondata, a hét száma, a hét cinizmusa és a hét bátor embere...

  <h1>Orbán manipulálja a médiát - 9gag</h1>-
  <h1>A hét képe</h1>-

Orbán manipulálja a médiát - 9gag

- – Kép 1/2

A hét képe
Rajtunk röhög a világ. Csak mi nem nevetünk. Az Orbán Viktor és a média kapcsolatát boncolgató kép kikerült az egyik legnépszerűbb internetes humoroldal, a 9gag címlapjára, és hatalmas karriert futott be: alig néhány óra alatt 150 ezernél is többen lájkolták, és 20 ezren osztották meg. Van mire büszkének lennünk…

A hét mondata
„Mindennap mégsem írhatja le az ember, hogy éljen, éljen Orbán Viktor” – írta Kiss László a Magyar Hírlapban. Ebben teljesen igaza is van – csak azt nem értjük, hogy az utóbbi időben egyáltalán milyen ügy kapcsán kellett volna leírni az ominózus mondatot?

A hét száma: 40
Legalább ennyi, különféle adót hozhat számunkra 2015, legalábbis, ha minden a kormány tervei szerint megy. Az olyanok, mint mondjuk a baleseti adó, az E-útdíj vagy a médiaadó már elfogadásra kerültek, de a boradó, a dugódíj és a samponadó esetében még egy kicsit reménykedhetünk abban, hogy valaki talán elkaszálja őket.

A hét cinizmusa
„A kormány a szakma jelen lévő szereplőivel közösen olyan országot épít, amely végre szinkronba kerülhet a világ technológiai trendjeivel” – mondta Seszták Miklós az Informatika a Társadalomért Konferencián. A fejlesztési miniszter érdemi meglátása volt még az is, hogy korunkban nélkülözhetetlenné váltak az infokommunikációs eszközök, amelyeket hazánkban és világszerte szinte mindenki naponta használ.

A hét paradoxonja
Hiába jut jövőre az ideinél 20 százalékkal több sportra a költségvetésből, mégis kevesebb pénzt fordítanak majd tornatermek és tanuszodák építésére. Mégpedig nem is kevéssel, a tervezett 3-3 milliárd helyett csak 900-900 millió jut ezen létesítményekre. Ami már csak azért is kár, mert ha a gyerekek nem ismerkednek meg elég hamar a sportokkal, akkor mégis ki fogja majd benépesíteni azt a rengeteg stadiont, ami épp épül?

A hét bátor embere
Siklósi Péter olyat mondott, amit mostanában nem sokan mernének. A Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára ugyanis azon a véleményen van, hogy az orosz agresszió veszélyezteti Európát, így Magyarországnak újra kell gondolnia a védelmi stratégiáját. „A sarokba szorított medve a legveszélyesebb” – mondta Siklósi. Cserébe nem félt meghúzni a bajuszát.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!