Folyt. köv. - Olyan ez, akár egy folytatásos regény. Ez már a harmadik rész, amiben Rogán Antal első fokon elveszítette a helyreigazítási pert, amit lapunk ellen indított.

 
Rogán Antal

A Vasárnapi Hírek február 8-i számában írtunk arról, hogy a Fidesz frakcióvezetője nehezményezte, amit Juhász Péter, az Együtt politikusa, az V. kerület önkormányzati képviselője mondott lapunknak vele kapcsolatban, illetve az V. kerületi ingatlanok adásvételének gyakorlatáról. Rogán Antal tehát a lapot köteleztette volna helyreigazításra, amiért megszólaltattuk az ügyben az ellenzék politikusát…

A bíróság most első fokon kimondta: nem állítottunk semmi olyat, amit a kormánypárti politikus számon kért rajtunk, csupán Juhász Péter ellenzéki politikus véleményét közöltük az interjúban. Vagyis tettük a dolgunkat. És ezt tesszük ezután is. Ezért kértünk például interjút Rogán Antaltól is, s csak sajnálni tudjuk, hogy nem vállalta a nyilatkozatot az őt érintő ügyekről. Pedig, ahogy ez az elsőfokú ítélet is megerősíti, ez a sajtó feladata: teret és lehetőséget biztosítani tényeknek és véleményeknek.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!