Tisztelt Dr. Polt Péter Úr!

Jogkövető állampolgárként fordulok Önhöz. Az elmúlt hetekben úgy tapasztalom, hogy a sajtón kívül senkit sem érdekel, kié is az a titokzatos Volkswagen kisbusz, amivel Habony Árpád és Andy Vajna szabálytalankodott. Eddig szinte minden illetékes közölte – a minisztériumok, azok háttérintézményei, a Terrorelhárítási Központ, titkosszolgálatok –, hogy nem tartozik hozzájuk Habony Árpád NAE-045 rendszámú kisbusza. Sőt, mindeközben az is kiderült, ilyen rendszám pedig nincs is!

Éppen a napokban olvastam, hogy a Heves megyei rendőrök április 13-án délután megállítottak egy rendszám nélkül közlekedő teherautót az M3-as autópálya Gyöngyös-nyugati lehajtójánál. Aztán kiderült, hogy van rendszám, de rejtve, a férfi ugyanis egy kábel segítségével vezetés közben le tudta billenteni az első rendszámot, gyaníthatóan az útdíjfizetés, illetve a traffipaxok elől akart elbújni. A rendőrök „egyedi azonosító jellel visszaélés” miatt azonnal eljárást indítottak ellene. Ugye, nem kell idéznem Önnek a Btk. 347. § (1) bekezdését: „Aki egyedi azonosító jelet eltávolít vagy meghamisít (…), bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”. És, ugye, emlékszik a legfőbb ügyész úr esküjének szövegére, amelyben ez is áll: „Törvényes kötelezettségeim teljesítése során elfogulatlanul és részrehajlás nélkül járok el.”

Ha egy teherautó sofőrje ellen ilyen gyorsan képesek intézkedni, mi akadályoz bárkit is abban, hogy így tegyenek Habony Árpád esetében is? Egy kis segítség: Habony megtalálható az V. kerület, Szerb utca 9. I. em. 1. számban. Ne tévessze meg Önöket, hogy a kapucsengőn Halkó Gabriella neve olvasható, illetve az, hogy a lakás állítólag Habony Árpád volt anyósáé. Ha itt nincs, akkor a napokban 50 százalékos tulajdonlásával megalakult milliárdos cég, a Modern Media Group székhelyén (1033 Budapest, Flórián tér 1.) bizonnyal fellelhető. Végső esetben ajánlanám a Parlamentet (V. kerület, Kossuth tér 1–3.), miniszterelnöki folyosó.

Üdvözli:
Szücs Gábor

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!