Heti abszurd rovatunk válogatása.

 
Forrás: nol.hu

A hét bemelegítése 
Rogán miniszterelnöki kabinetfőnök és neje luxusétteremben, homárlevessel hozta magát formába, hogy képes legyen stabilan végigülni a magyar–osztrák meccset.


A hét biznisze
Tiszta Amerika Vajna Tímea élete: egy filmproducer férj beújítása után most fánkra adta a fejét. Rogán Antal egykori kerületében, a Belvárosban nyit amerikai donutüzletet. Tudják, ez az a fánk, aminek tésztája zömökebb, mint a hazainak, de cserébe mindenféle édes-fényes bevonattal látták el. Ja, és a közepén egy lyuk van. Hogy biztos prosperáljon az üzlet, a kabinet először a lyuktalansági különadót veti ki, azaz a klasszikus fánkokat sarcolja meg. Másodjára viszont mindenki ilyen sütemény után fizet extrát, amit nem az Október 6. utcában értékesítenek. Ott lesz Vajnáné boltja.


A hét Árpád-ház-idézése
Újabb ingatlanos céget alapított egy, a miniszterelnök vejéhez köthető érdekcsoport. És nyomban faszolt is egy pompás úri lakot, a felújításra váró bodajki Hochburg–Lamberg-kastélyt. Így Tiborcz István érdekeltségeinek tulajdonában már négy villa és kastély van. Az viszont egy rút hazugság, hogy a miniszterelnök veje adókedvezményre gyúr, noha a kastélyok felújítási költsége (darabonként) 31 milliárd forintig leírható az adóalapból. Sokkal inkább arról van szó, hogy a jó Tiborcz a korai Árpád-házi királyok hagyományának felélesztésével akar apósának kedveskedni, nevezetesen: az uralkodói családnak nem volt állandó lakhelye, hanem királyi várról járt királyi várra. Ehhez meg tényleg kell egy pár kecó.


A hét kultúrtérfoglalása
Csak ideiglenesen tér be Isten házába Orbán Viktor, aki a Miniszterelnökséggel együtt a Karmelita Kolostorba költözik, ám csak addig marad ott, amíg át nem cuccolhat a Sándor-palotába. (Ahonnan az államfő a királyi várba költözik.) Viszont a kormányfő sokat jár majd színházba, ugyanis a Miniszterelnökség rendezvénytermét a Várszínházban alakítják ki. Hogy itt politikai kabaré lesz vagy királydráma, az Orbánon múlik.


A hét öregátverése
2,4 százalékos inflációval számol a piac jövőre, ám a kormány prognózisában 0,9 százalékos pénzromlás szerepel. És épp ekkora nyugdíjemelést is tervezett be, hiszen ez az a kabinet, ami Orbán Viktor mondása szerint megőrzi a nyugdíjak értékét (a vásárlóérték kifejezés véletlenül sem bukott ki a száján). Azaz, majdnem triplázni kéne a nyugdíjemelés mértékét. Ám a kormány hallgat erről. Ha emel, a nyugdíjkassza hiánya lesz nagyobb, és a következő generáció járulékát vagy nyugdíjkorhatárát kell feljebb tornázni. Ha nem emel, elveszti szavazóbázisának egy érdemi részét. Vagy mégsem? Hiszen most terhelte rá a szülőtartást a gyerekekre. Na, akkor, csemeték, pénztárca elő, és tessék kicsengetni apukának és anyukának a hiányzó 1 százalékos különbözetet.

Címkék: A7 - heti abszurd

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!