Válogatás Heti abszurd rovatunkban.

  <h1>Korszerű gyógyszeres kezelés Hepatitis-C betegeknek:  8–12 hét alatt meggyógyítja a pácienseket - Illusztráció: Shuterstock</h1>-
  <h1>Habony Árpád és Rogán Antal - Fotó: Czeglédi Zsolt, MTI</h1>-
  <h1>Szavazatszámlálás - Fotó: Máthé Zoltán, MTI</h1>-

Korszerű gyógyszeres kezelés Hepatitis-C betegeknek: 8–12 hét alatt meggyógyítja a pácienseket - Illusztráció: Shuterstock

- – Kép 1/3

A hét vakvágányra futása
Répcelak helyett Sárvárra futott be a GYSEV Szombathelyről Budapestre induló IC-je,
és így 70 percet késett. A hivatalos magyarázat szerint az egyik állomáson rossz irányba
fordult a vonat. Persze egy jó összeesküvéselmélet-hívő szerint szó nincs emberi mulasztásról,
mindössze orosz mintára szeretnék átalakítani a kormánystruktúrát, hogy
nálunk is lehessen „Elveszett Vonatok Minisztériuma”, és ehhez kellett egy fedősztori.

A hét horrorszáma
Alig 300 hepatitis C-s beteg juthat korszerű gyógyszeres kezeléshez, ami 8–12 hét alatt meggyógyítja a pácienseket. Csakhogy legalább 20 ezer embert kínoz a kór – és megfelelő ellátás híján ők egész életükben szenvednek. 
A 300 ember gyógyulásának ára 5 milliárd, így ha a kormány hajlandó lenne átcsoportosítani a stadionpénzeket, akkor még 12 ezer embert meg lehetne menteni. 

 

A hét bűnözőbefogadása
Orbán Viktor saját bevallása szerint ellenzi a demokráciaépítést és -exportot, ám a jelek szerint a bűnimport cseppet sem zavarja. Ugyanis a Habony Árpád és Rogán Antal köréhez köthető ügyvédi iroda mintegy 5,6 milliárd forintot keresett a letelepedési kötvények értékesítésével, miközben a „magyarpapírokat” bűnözőknek is árulhatta. Ugyan erkölcsi bizonyítványt be kell mutatni, ám azt ott állítják ki, ahol az illető bejelentett lakhelye van.
Így az esetleges büntetett előéletű kötvényvásárló egyszerűen átjelentkezett valamilyen adóparadicsomba és ott kapta meg a dokumentumot. És íme, a megoldás a migránsoknak: ha egy letelepedési kötvényért 5 ezer eurót kap az ügyvédi iroda, akkor egy országáthaladási engedélyt már valószínűleg 500–1000 euróból ki lehet hozni.

 

A hét kopaszkiváltása
Titkos utasítás alapján ellenőrizte a Nemzeti Választási Iroda a szocialista népszavazási kezdeményezéshez (az állami földek eladásának tilalmáról) mellékelt aláírásokat. A vizsgálat szerint minden negyedik szignó hitelessége megkérdőjelezhető, így a támogatók száma 200 ezer alá esésével annyi is lett a referendumnak. Tudja fene, de az tény, hogy ennél a népszavazásnál már nem merte a hatalom bevetni a kopaszbrigádot (ahogy a vasárnapi boltzárról szóló kezdeményezés esetében tette), úgyhogy tényleg szükség lehetett valami kevésbé feltűnő jogon kívüli eszközre. A rossz hír az, hogy ez a brigád számolja majd a választási voksokat is.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!