Válogatás Heti abszurd rovatunkban.

 
 

A hét meglepetése
Persze, csak annak meglepetés ez, akinek fogalma sincs arról, hogyan, honnan és hová ömlenek az uniós források, kik nyernek sorra a busás haszonnal járó pályázatokon. De az történt, hogy Rogán Antal szomszédjának cége nyert egy pályázaton, és ezzel lehetőséget kapott arra, hogy versenyezhessen az állami cégek 2017-es kommunikációjára szánt forrásokra. Tegye fel a kezét az, aki szerint a cégnek esélye sincs a győzelemre. Most pedig tegyék le szépen a kezüket.


A hét száma: ?
Az OECD felmérése szerint a magyarok háromnegyede nem tudja a helyes választ erre a kérdésre.
Tegyük fel, hogy 100 forintot olyan bankbetétbe tesz, amelynek éves kamata 2 százalék, és semmilyen költség nem terheli. Mennyi pénze lesz 5 év múlva, ha addig nem nyúl a számlához?
Több mint 110 forint.
Pontosan 110 forint.
Kevesebb mint 110 forint.
A rendelkezésre álló információkból nem lehet megmondani.


A hét felhőkarcolója
Hiba csúszhatott az állami gépezetbe. A fővárosi városfejlesztési bizottság nem támogatta a fővárosi rendezési szabályzat módosítását, vagyis a Garancsi István érdekeltségébe tartozó cég nem építhet 120 méter magas felhőkarcolót a Kopaszi-gát mellett. Ismerve a kormányfői logikát, hamarosan alighanem 150, újabb ellenállás esetén 200 méteres lesz az a toronyház – s tán még a felcsúti kisvasút is megáll a 48. emeleten.


A hét szolgája

A Miniszterelnöki Kabinetiroda egyetlen feladata, hogy újra sikerre vezesse Orbán Viktort. Így kezdte mondandóját Rogán Antal az Országgyűlés igazságügyi bizottságának meghallgatásán, ahol a képviselők a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterét kérdezték vagyoni helyzetéről, letelepedési kötvényekről, a kormány menekültellenes kampányáról. Világos beszéd. Azt jelenti: a választók csak eszközök ahhoz, hogy azt csináljanak, amit akarnak. Rogán alighanem tudja, a miniszter szó latin eredetű, szolgát jelent vagy segédet. Csak azt felejtette el, hogy a nemzet szolgáját jelenti, nem pedig a kormányfőét.
A hét  visszhangja

Az állami sajtó győzelmi jelentésként adta közre, hogy az USA 45. megválasztott elnöke, Donald Trump meghívta Orbán  Viktort a Fehér Házba. Magyarország miniszterelnökének emberei aztán foghatták a fejüket, hiszen ha Trump mégsem költözik, hanem marad a Trump-toronyban, akkor Orbán vajon kivel találkozik a Fehér Házban.
Magyar kormánykörökben az is ujjongást váltott ki, hogy Trump külpolitikai tanácsadója így beszélt Orbán Viktorról: „Nagyszerű vezető, világszerte az egyik legjobb. Olyan, aki a józan ész talaján áll.” De aztán bizonyára elolvasták, mit mondott Trump Muhammad Nawaz Sharif pakisztáni miniszterelnöknek:
„Önnek nagyon jó megítélése van. Ön egy bitang jó fickó. Ön csodálatos munkát végez, minden szempontból.” Kíváncsian várjuk, mit mond Trump Szváziföld királyáról.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!