Válogatás Heti abszurd rovatunkban.

 
Vitányi István - Fotó: Máthé Zoltán, MTI

A hét utazója
Bár lejárt már a nagy földrajzi felfedezések kora, egy hallgatag fideszes országgyűlési képviselő tavaly többet utazott autóval, mint amennyit Julianus barát, Marco Polo vagy Jelki András megtett lóháton. A Bors kiszámolta, hogy a berettyóújfalui Vitányi István annyi költségtérítést számolt el magának, hogy annyiból kétszer megkerülhette volna a Földet: 2 millió 136 ezer forintot számolt el üzemanyagköltségként, amiből a havi 5000 kilométeres keretéből egy évben 108-szor járhatta meg az oda-vissza utat. Persze mennyivel más ingázni, mint előre jutni. S bár a képviselő a Földet nem kerülte meg, legalább olyan híres már, mint az egykori utazók – és fideszes képviselőtársa, Bíró Márk, aki ugyan hat éve ül az Országgyűlésben, még egyszer sem szólalt fel. Igaz, tavaly ő csak egymillió forintot furikázott el.


A hét megtévesztése
A Demokratikus Koalíció önálló internetes oldalon kezdte gyűjteni az olimpiaellenes aláírásokat, de aztán ezt a felületet gyorsan meg is szüntették, mert kiderült, hogy az csak „rárepült” az olimpiaellenes akcióra, és a felület abban a formában inkább a DK érdekeit szolgálja, vagyis nincs is sok köze a Momentum Mozgalom akciójához. Hogy mi szükség volt erre a fiaskóra? Talán rájöttek, hogy a Momentum tényleg aláírásokat gyűjt, míg a DK csupán csak szavazókat. 


A hét idézete
„Na neeee! A labdarúgásban egy közös nyelv van, a labda, és azzal hogy tudsz bánni... Miért nem lehet kimondani! Fiam szar vagy, nem ütöd meg a Bundesliga kettő szintjét sem, menjél haza lötyögni, ahonnan jöttél... Mekkora parasztvetítés folyik ebben az országban...” – fakadt ki Urbán Flórián egykori válogatott labdarúgó Kleinheisler László mostani válogatott labdarúgóra, állítólag azért, mert hazaküldték a Bundesligában szereplő Brema csapatától, hogy tanuljon meg németül, miközben a Ferencvárosban játszik. Aztán azt is mondta, nem akarta megbántani a focistát. Hát, persze.


A hét száma:
5 000 000 000
Ennyi forintból javítottak a bajai ivóvíz minőségén 2015-ben, de a HVG szerint
több lakó arról panaszkodik, hogy még tisztálkodásra is alkalmatlan a víz, nem
hogy fogyasztásra. A polgármester elzárkózik a válaszadás elől, a szolgáltató
pedig nem tudta megmondani, mikor lesz iható a víz.


A hét tilalma
Ásotthalmon biztosan nem épül mecset a közeljövőben. Ha valakinek mégis erre támadna kedve, annak Toroczkai Lászlót, a település polgármesterét, a Jobbik alelnökét kell meggyőznie arról, hogy változtasson azon a tervén, amely – a Magyar Nemzet beszámolója szerint – megtiltaná, hogy mecset épüljön Ásotthalmon. A polgármestert már az illetékes megyei kormányhivatal is felszólította korábban, hogy nem tilthatja meg a burka viselését, a müezzin éneklését – de Toroczkainak állítólag vannak más ötletei is.
 

Címkék: A7 - heti abszurd

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!