Válogatás Heti abszurd rovatunkban.

  <h1>Forrás: Index.hu</h1>-
  <h1>Forrás: 444.hu</h1>-

Forrás: Index.hu

- – Kép 1/2

A hét idézete
„Ha az emberek akarnak dönteni róla, akkor majd dönteni is fognak.” Ezt felelte Orbán Viktor miniszterelnök arra az újságírói kérdésre, támogatja-e azt, hogy az emberek népszavazáson dönthessenek a budapesti olimpia rendezéséről. Arra a kérdésre azonban, hogy hazaárulóknak tartja-e azokat, akik aláírják a kérdőíveket, azt mondta, hogy népszavazási ügyben csak az aláírásgyűjtés után tud nyilatkozni. Vagyis: simán lehetnek akár hazaárulók is.


A hét kirúgása
Szert Boglárka már nem az Antall József Tudásközpont munkatársa. Ő az, akit állítólag azért rúgtak ki, mert kiállt egy kollégája mellett, akit a tudásközpont nyilvánosan alázott azért, mert a Facebookon lájkolta az olimpiaellenes mozgalmat. A központ vezetője, Antall Péter, a néhai miniszterelnök fia legutóbb azzal került a hírekbe, hogy kiszivárgott radikális vezetői mentalitása: aki önállósodni akar politikailag, exponálja magát más irányokban, annak azt üzenem, hogy nem kötelező itt dolgozni. Úgy tűnik, ez a Péter olyan, mint a kőszikla. Vagy épphogy nem olyan. 


A hét karanténja
Ha nem is negyven napra, de csütörtök délben másfél, majd este két és fél órára lezárták Csömör városát. A tiltás ideje alatt csakis HÉV-vel lehetett be- és kijárni, amúgy semmilyen úton. S miért? Mert Vlagyimir Putyin Magyarországon járt. Ezek szerint Csömör a világ egyik legveszélyesebb városa, lakóitól még az orosz elnök is retteg. De az is lehet, persze, hogy csak a város van rossz helyen. 


A hét száma:
3 600 000 000

A Magyar Nemzeti Bank Pallas Athéné Domus Animae nevű alapítványa ennyi forintért újíttatja fel a Budai Várban található, és már 1,8 milliárd forintért megvett épületet. Lehet majd ott enni, inni, olvasni. Ja, a felújítást a Magyar Építő Zrt. végzi. Az Átlátszó adatai szerint a cég áttételesen a Duna Aszfalt, és így Szíjj László, Mészáros Lőrinc milliárdos felcsúti polgármester üzlettársának érdekeltsége.
 

A hét bukása
Budapest elesett a hó elleni csatában. Alig akadt ember a fővárosnál, aki takarította volna a tavakká váló járdákat: létszámhiányra és influenzára hivatkoztak. Igaz, a város lakói sem jeleskedtek a hótalanításban, bár az első képen nem ez látszik: egy Index-olvasó készítette.


És amíg a főváros várt a lakókra, a lakók a fővárosra, február elsején egy titokzatos valaki letolta a havat a miniszterelnök utcájában – de ugyanez a titokzatos már elfelejtette ezt megtenni a szomszédos …kirúgása utcában, ahol csak egy iskola áll, és a csúszós út miatt a suli ki sem tudott nyitni. Igaz, az iskolások nem találkoztak Putyinnal. Putyin sem az iskolásokkal. 

 

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!