Válogatás Heti abszurd rovatunkban.

 
 


A hét szoknyaforradalma
„Hiába próbálja a fővárosra áttolni a felelősséget, hiába próbál nyuszi módjára Tarlós István szoknyája mögé bújni, a felelősség, miniszterelnök úr, az öné” – mondta Vona Gábor a Jobbik elnöke hétfőn a parlamentben a kormány olimpiai fiaskója kapcsán. Orbán Viktor miniszterelnök válasza öv alattira sikeredett: „nem szoktam én, illetve nem én szoktam más férfiak szoknyája mögé bújni”.


A hét no commentje
Fürjes Balázs kormánybiztos a 17. FINA-világbajnokságra épült uszodáról, a Duna Arénáról az ATV-nek, mondván, ő nem tud arról, hogy 100 milliárd forint felett lennének a költségek, és felelt arra is, hogy az elkészült komplexum miért nem hasonlít az eredeti tervekre:
„Fürjes Balázs: – Nem készült terv, nem készült
terv.
Rónai Egon: – Amit megismert a közvélemény, az nem terv volt? Az mi volt?
– Így van. Az egy blöff volt.
– Ki blöffölt?
– Az a helyzet, hogy az egy látványterv volt. Villámgyorsan valakiknek elő kellett varázsolni egy látványtervet…
– Kinek a számára kellett azt elővarázsolni?
– Tessék?
– Kinek kellett azt bemutatni? Azt a látványtervet.
– Úszószövetség… akik foglalkoztak azzal, hogy világbajnokság legyen.
– A Nemzetközi Úszószövetségnek adtuk ezt be, ezt a tervet?
– Igen.
– Akkor átvágtuk őket, akkor magyarán szólva egy blöff tervet beadtunk a Nemzetközi Úszószövetségnek…
– Nem.
– Átvertük őket, aztán most fogadják el azt, amit sikerült ugyanannyi pénzből megépíteni.
– Igen. És mit mond erre, ami elkészült, a Nemzetközi Úszószövetség? (…) Azt, hogy ilyen gyorsan, világszínvonalon nem látott még fölépíteni uszodát.


A hét közérdeklődése
Matolcsy György jegybankelnök beszámol a Magyar Nemzeti Bank 2015-ös üzleti évéről az Országgyűlésnek (lásd az MTI fotóját). Az érdeklődő országgyűlési képviselők létszámát látva nem csoda, hogy ez az ember azt tesz és mond, amit akar. Vagy mégsem?


A hét  diagramja
Valamiért kiugróan magasra húzták az M1-en azt az oszlopdiagramot, ami a Magyarország határán bebocsátásra várakozó menekültek számát mutatta 2017. február 17-én. Persze biztosan nem nettó manipulációnak szánták, hogy mintegy négyszer akkorának ábrázolták a létszámot, mint amennyi valójában volt. Az állami média ilyet soha nem tenne.

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!