Válogatás Heti abszurd rovatunkban.

 
 
 

A hét szerencse fia
„Alapvetően a szerencse szerintem a legfontosabb… az, hogy pont engem választottak, úgy gondolom, hogy a szerencsének köszönhető” – mondta néhány évvel ezelőtt az akkor a semmiből a Nemzeti Bank alelnökének kinevezett Balog Ádám. A most 38 éves fiatalember szerencsesorozata azóta is töretlen. Míg 2014-es vagyonbevallása szerint mindössze 3 millió forint készpénze és 5,5 milliós bankbetétje, valamint egy öregecske Opel Astrája volt, a héten csaknem 4 milliárdot fizetett a kormány közeli Magyar Kereskedelmi Bank (MKB) 10 százalékáért. A jászberényi fiatalember története bizonyítja: megéri keményen dolgozni, és hogy nem kell feltétlenül gázszerelőnek lenni ahhoz, hogy az ember hirtelen milliárdos legyen.
Elég jóban lenni Matolcsy Györggyel.


A hét ragasztott golyója
Magyarország szemben áll a kaszinókapitalizmussal – deklarálta Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint a fogalom azt takarja, amikor valaki úgy gazdagodik meg, hogy másokat tönkretesz. A jelek szerint feledi, hogy a lenyúlt közbeszerzések és uniós projektek vállalkozók tízezreit teszi tönkre, a kormány gazdaságpolitikája pedig százezreket/ milliókat rúg a szegénységbe. Orbán mégis igazat mond, de csak a kaszinókapitalizmus elsődleges jelentése alapján. Mert például a rulettel bárkinek lehet szerencséje, a kerék bárkit kipörgethet. De nem, Orbán országában ilyesmi nem eshet meg, mert a golyót jó előre a kijelölt számra ragasztják. Aztán a látszat kedvéért pörgetnek egyet.


A hét párhuzama

Nyolcévnyi börtönt kapott az a férfi, aki mintegy 400 millió forintot csalt ki sok-sok embertől. Egyik fedőtörténete arról szólt – ezt spirituálisan fogékony áldozatainak vezette elő –, miszerint túlvilágiakkal/földönkívüliekkel van kapcsolatban, így módjában áll például életet hosszabbítani. Mielőtt bárki balgának bélyegezné az adakozókat, szálljon magába.
Minek van nagyobb esélye: hogy a lerohadt egészségügyi rendszer hosszabbítja meg az emberek életét vagy az „égiek” teszik ezt? Hát, szoros a verseny.  

Már előfizethet a Vasárnapi Hírekre, kattintson!